Van'ın ilçelerinde 19 Mayıs coşkusu

Van ve ilçelerinden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Van'ın ilçelerinde 19 Mayıs coşkusu

ÖZALP

Van’ın Özalp ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başlayan tören, daha sonra Özalp Belediyesi Stadyumunda devam etti. Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Emin Nasır ve kurum amirlerinin katılımı ile başlayan kutlamalar, Özalp Anadolu Lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterilerle devam etti. Şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterisinin sunulduğu program, öğrencilerin gösterileriyle sürdü. Düzenlenen değişik yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program son buldu.

ÇATAK

Van’ın Çatak ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde kaymakamlık bahçesinde yer alan Atatürk Anıtı’na İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erkan Manto’nun çelenk sunması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 15 Temmuz Mesire Alanı’nda devam etti. Şehit Talha Musap Salçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ferhat Ceylan’ın yaptığı konuşmanın ardından şiirler okunarak çeşitli gösteriler sergilendi. Müzik dinletisinin ardından çeşitli yarışmalar yapıldı. Ödül töreninin ardından Çatak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi sergilendi. Rafting gösterisinin ardından program sona erdi.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Hakim İrem Öztürk, Jandarma Komando Tabur Komutanı Yüzbaşı Volkan Kuyucugil, İlçe Emniyet Amiri Emre Altuntop, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, şube müdürleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

MURADİYE

Van’ın Muradiye ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, oratoryo ve zeybek gösterisi ile devam etti.

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Karalı, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2022, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29