Van'ın artık bir kent meydanı var!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan kent meydanında çalışmalar tamamlandı. Hizmete açılan kent meydanının Van'a nefes aldırması bekleniyor.

Van'ın artık bir kent meydanı var!

Yıllardır meydan özlemi yaşayan, konserler, mitingler ve eğlence programlarında büyük sıkıntıların yaşandığı Van'da, Büyükşehir Belediyesi yepyeni bir projeye imza attı.

Kentin kalbi konumundaki Cumhuriyet Caddesi Merkez Bankası yanında bulunan 6580 metrekarelik alan kent meydanı olarak yepyeni bir konseptte tasarlanarak hizmete açıldı.

Tamamı Büyükşehir Belediyesine ait alanda yapılan meydan, konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabilecek, ayrıca meydanda oturma alanları ve yeşil alanlar yer alıyor. Yapılan ışıklandırma çalışmalarıyla da meydan, gece etkinliklerinde de rahatlıkla kullanılabilecek.

Meydanın bitişiğindeki Park AVM'nin devasa duvarı ise Van'ın doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan resimlerle donatıldı. Ressamlar tarafından duvara Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Kedisi, Hüsrev Paşa Camii, Flamingo ve Van Balığı resimleri çizildi.

Hummalı bir çalışmanın ardından tamamlanan meydan, kentteki etkinliklerin yeni adresi olacak.

VANLI RESSAMLAR KENT MEYDANINA İZ BIRAKTI

Van'ın en büyük eksikliklerinin başında gelen yeni kent meydanında çalışmalar büyük bir titizlikle yürütüldü. Alt, üst ve çevre düzenlemesi ile birlikte Van halkının hizmetine giren meydanda işçiler gece gündüz demeden çalıştı.

Bu çalışmaların başında ise görsel anlamda duvara resmedilen Van'ın tarihi ve turistik ören yerlerinin resmedilmesi geldi. Van Kent Meydanı yazılan duvara, Muradiye Şelalesi, Hüsrev Paşa Külliyesi, Bahçesaray Kırmızı Köprüsü, Van Kedisi, Van Evleri, Akdamar Adası, Halime Hatun Kümbeti ve daha pek çok eser resmedildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Caddesi ile eski müze sokak arasında bulunan ve tamamı Büyükşehir Belediyesine ait 6 bin 580 metrekarelik alanda yapılan kent meydanının kente değer katması bekleniyor.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, bu kapsamda Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan çok amaçlı kent meydanında incelemelerde bulundu.

"KISA ZAMANDA PARK AVM'Yİ DE AÇACAĞIZ"

Burada açıklamalarda bulunan Vali Balcı, "Kent meydanı tamamlanarak vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Güzel bir meydan oldu. Halkımızın hizmetine açtık. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kent meydanı konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabilecek. Ayrıca alanda sahne, oturma bankları ve yeşil alanlarının bulunduğu Kent Meydanının ilimizin sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkı sağlayacak. İnşallah kısa zamanda Park AVM'yi de açacağız. AVM'nin içerisinde de çalışmalar devam ediyor. Böylece Van'ın ekonomisine, sosyal ve kültürel yaşamına da anlamla ve önemli bir katkı sağlamış olacak" dedi.

Vali Balcı daha sonra esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla hasbihal etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2023, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER