Van’dan deprem bölgesine sıcak kıyafetler…

Van’da Tuşba Kaymakamlığı’na bağlı İskele Aile Destek Merkezi ve S.S Tuşba Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi’ne bağlı usta öğretici, kursiyer ve ev hanımları, depremzedeleri sıcak tutacak kıyafetler diktiler.

Van’dan deprem bölgesine sıcak kıyafetler…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler yürekleri sızlattı.

Türkiye depremzedeler için tek yürek olurken, Tuşba Kaymakamlığına bağlı İskele Aile Destek Merkezi (ADEM) ve S.S Tuşba Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi çalışanları da anlamlı yardımlarda bulundu.

Eşofman takımı, swift tişört, pijama takımı dikilirken, mahallelerden de Isıtıcı, battaniye, yastık, gıda kolisi, kuru gıda, hijyen seti, bebek maması, bebek bezi, kışlık bot, mont, atkı ve bere gibi birçok malzeme ile destek olurken, ev hanımları ise kurs merkezlerine giderek diktikleri kıyafetlerle destek olmaya çalışılıyor.

Depremin ardından usta öğreticiler ve kursiyerler bir araya gelerek depremzedelere gönüllü olarak destek olmak istediklerini ve kumaş hibe etmek isteyen esnafa çağrıda bulunarak diktikleri kıyafetlerle bir parça da olsa yaralarının sarılmasına katkı sağlamak istediklerini belirttiler.

Tuşba Kaymakamlığı’na bağlı İskele Aile Destek Merkezi (ADEM) sorumlusu Cemile Soysal ise, “Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler, tüm ülke olarak büyük acılarla karşı karşıya kalmamıza neden oldu. Depremzedelerin yaşadığı zorlukları en hafif şekilde atlatabilmesi için bizlerde usta öğreticiler ve kursiyerlerle bir araya gelerek depremzedelere gönüllü destek olmak amaçlı yardım kolileri hazırladık. İskele Aile Destek Merkezi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2023, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29