Van’daki sürücülerin zor anları

Van’da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonrası yollarda oluşan su birikintisi sürücülere zor anlar yaşattı.

Van’daki sürücülerin zor anları

Van’da gece itibariyle aralıksız bir şekilde sağanak yağış yaşandı. Yağış sonrası Tuşba ilçesindeki yollarda biriken sular, o esnada yolu kullanan sürücüleri zor durumda bıraktı.

Cumartesi günü açık oto pazarında yaşanan yoğunluk dolayısıyla çok sayıda araç, aynı güzergahı kullanmak zorunda kaldı. Biriken sulardan geçmek için tedirginlik olan sürücüler ise uzun kuyruklar oluşturdu. Sulardan geçen kimi araçların plakası düşerken, düşen plakaları vatandaşlar topladı.

Açık oto pazarı ve sürücü kursu kursiyerlerin güzergahı kullanmalarından dolayı bir yoğunluk yaşandığını ifade eden bir vatandaş, sular içinde bulduğu plakayı sahibine teslim etmek için beklediğini söyledi. Suları geçmekten çekinen bir sürücü ise plakanın düşmesi ve aracın su alması nedeniyle geri döneceğini kaydetti. Biriken sular, bölgeye gelen iş makinasının yardımıyla boş arazi ve rögarlara tahliye edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2022, 17:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
TEMİZLİK BİR ŞEHRİN AYNASIDIR.
TEMİZLİK BİR ŞEHRİN AYNASIDIR. - 2 yıl Önce

Şehrimizde uzun kış sezonu boyunca birikmiş ciddi bir kirlilik var. Van belli başlı cadde ve sokaklardan, belli başlı noktalardan ibaret değil. Belli yerlerde belli zamanlarda yeşil kıyafetli 20-30 temizlik görevlisinin görülmesi şehrin temizliği için yeterli olmamaktadır. Yine belli dönemlerde belli başlı noktaların, caddelerin tazyikli suyla yıkanması da temizlik için yeterli değil. En büyük problem temizlik ekiplerinin sayıca az olması, şehrin ise geniş ve büyük olmasıdır. Büyükşehirin, Tuşba, İpekyolu ve Edremit belediyelerimizin, Karayollarının, Devlet Su İşlerinin temizlik ekipleri toplamda
EN AZ BİN PERSONELDEN OLUŞMALIDIR. Bu koca şehir 50 personel, 100 personel, 150 personelle kesinlikle temizlenemez. Çünkü bu kurumlar aslında binalarda değil sahada hizmet üreten kurumlardır. Binalarda binlerce çalışırken sahada onlarca personel çalışırsa temizlik kesinlikle yetersiz olur. Personeller, araçlar, imkanlar, kontroller ve temizlik çalışmaları otuz- kırk mahallemizin hepsinde, bütün caddelerde, bütün sokaklarda, bütün ara sokaklarda, bütün mahalle aralarında, bütün yakın semtlerde, bütün uzak semtlerde, bütün tokilerde, bütün kaldırımlarda, bütün parklarda, bütün kıyılarda, bütün sahillerde, bütün kanallarda, bütün derelerde, insanların dolaştığı her yerde, her köşede, her açık alanda, bütün tarihi mekanlarda, bütün piknik ve mesire yerlerinde olmalıdır. İş kıyafetleriyle temizlik görevlileri gün boyu buraların hepsinde görülmelidir. Yani 365 gün temizlik lazım. Fakat acil olanı, özellikle son aylarda şehrin her yanında görülen toz, toprak, çakıl, çamur, yaprak, ot, çöp, atık, izmarit ve yoğun kirliliğin en az bir ay sürecek seferberlikle mutlaka temizlenmesidir. Mahalleleri, mahalle aralarını, uzak semtleri, ana yolları, ara yolları, kanalları, parkları, kaldırımları, çevreyi dolaşınca kirlilik, bakımsızlık, ilgisizlik hemen görülüyor. Şehrin her yerinde temizlik görevlileri ve temizliğin olduğu bir düzeni şehrimizde oluşturmalıyız. Aslında duyarlı yöneticilerimiz var. Kurumlarımız bununla ilgili genel bir toplantı yapıp en az bin kişilik ekipler kurarak, ekipmanları ve araç filoları şehrin her yanına yayarlarsa temizlik, bakım, onarım, iyileştirme, güzelleştirme çalışmalarını şehrin her noktasında hayata geçirirlerse çok harika olur. Böylece yapılan diğer güzel hizmetler de gölgelenmemiş olur. Çünkü bir milyon insanın her gün ve her yerde dikkatini çeken ilk şey temizliktir. Bu hususta eleştiri değil talep olarak acilen eylem planı ve çözümlerle şehrimize el atılmasını istirham ediyor, saygılarımızla hayırlı çalışmalar diliyoruz.

SIRADAKİ HABER