Van'daki STK'lardan sağduyu çağrısı

DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığı görevinin ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar vermişti. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan STK'lar sağduyu çağrısında bulundu.

Van'daki STK'lardan sağduyu çağrısı

Pazar günü ülke genelinde yapılan seçimlerde Van'da DEM Parti %55,48'lik oy oranıyla Büyükşehir ve 13 ilçede ipi göğüslerken, AK Parti ise %27,15 oranı ile son yılların en büyük hezimetini yaşamıştı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışın DEM Parti Adayı Abdullah Zeydan, 245 bin 573 oy alırken, AK Parti Adayı Abdulahat Arvas ise 120 bin 147 oy almıştı.

DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığı görevinin ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi.

Söz konusu karar sonrası bazı DEM partili seçmenler kentin farklı bölgelerinde eylemler yaparak, karara tepki gösterdi. Çıkan olaylar sonrası açıklamalarda bulunan STK temsilcileri sağduyu çağrısında bulunarak, şehrin ortak çıkarı, halkın refah ve huzurunun ön planda tutulması gerektiği ifade edildi.

VAN TSO: "ÖNCELİĞİMİZ ŞEHRİMİZİN ORTAK ÇIKARI, HALKIMIZIN REFAH VE HUZURUDUR"

Kentteki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası, "Şehrimizde 31 Mart yerel seçim süreci tamamlanmış, halkımız daha önce seçim kurulları tarafından seçilme yeterliliği ilan edilen adaylar üzerinden tercihini sandıklara yansıtmıştır. Gelinen aşamada, hukuki ve demokratik süreçlerin sekteye uğratılmaması, itirazların karşılıklı değerlendirilerek, varsa yanlıştan dönülmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkımızın da talep ve beklentilerini demokratik yollarla, sükûnet ve sağduyu çerçevesinde ifade etmesi en büyük beklentimizdir. Önceliğimiz; şehrimizin ortak çıkarı, halkımızın refah ve huzurudur. Bu süreçte temennimiz, yargı gözetimi ve denetiminde yapılan yerel seçim sonucunun, hiçbir tartışmaya mahal vermeyecek şekilde, yasalara ve demokratik teamüllere uygunluk çerçevesinde işlerlik kazanmasıdır" ifadelerine yer verdi.

VAN OSB: "ASIL OLAN HALKIN İRADESİDİR"

Van Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise, "31 Mart 2024 tarihinde demokratik olgunluk içerisinde sonuçlanan Türkiye yerel yönetim seçimleri hepimizi son derece mutlu etmişti. Siyasal partilerin başkan adayları yargı kurulları tarafından incelenerek kesin aday listeleri yayımlanmıştır. Halkımızda yargı kurulları tarafından onaylanan bu adaylara seçim günü sandık başına giderek iradesini beyan etmiş olup ve bu irade beyanı sandık sonucuna tekamül etmiştir. Seçim sonucuna yönelik itirazlar elbette ki hukuki kurallar ve demokratik teamüller çerçevesinde değerlendirilir sonuca varılır. Burada halk olarak üzerimize düşen sağduyulu bir şekilde hareket etmek, provokasyonlara karşı duyarlı olmak, ilimizin geleceği ve insanlarımızın can güvenliğini önceliklerimiz arasına almak. Bu ilin sakinleri ve iş dünyası olarak siyasal partilerimizden ve yargı kurullarından talebimiz ve beklentimiz halkımızın huzur ve güveni için sorumlu davranmaları, milletin iradesine saygı duymaları, tamamen demokratik teamüller çerçevesinde karar vermeleridir. Asıl olan halkın iradesidir" denildi.

VANTB: "HALKIMIZA SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ"

Van Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada ise, "Ülkemiz genelinde yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın ilan ettiği adaylar demokratik bir şekilde yarışmışlardır. Seçim sonrasında, milletimizin iradesi sandığa yansımıştır ve bu irade göz ardı edilmemelidir. Şehrimizin huzurunun bozulmaması için halkımız, taleplerini demokratik olarak ortaya koymalıdır. Meseleye hukuk kuralları çerçevesinde adalet sağlanmalıdır. Sağduyu ile yaklaşılmalıdır. Halkımıza sağduyu çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2024, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER