Van SDi: Cadde ve sokakların savaş alanına dönüştürülmesi kabul edilemez

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), Van İl Seçim Kurulu’nun, belediye başkanlığı görevinin ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar vermesinin ardından kentte meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Van şehrinin cadde ve sokaklarının savaş alanına dönüştürülmesi kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

Van SDi: Cadde ve sokakların savaş alanına dönüştürülmesi kabul edilemez

DEM Parti Büyükşehir adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığı görevinin ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi. Söz konusu karar sonrası DEM partili seçmenler kentin farklı bölgelerinde eylemler yaptı.

Eylemler ikinci gün de belli bölgelerde sürerken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, Van'daki hukuki sürecin ve itiraz sürecinin henüz bitmediğini ve itirazların devam ettiğini belirterek, mazbatanın kime verileceğinin henüz kesinlik kazanmadığını ifade etti.

Kırıp dökerek hak aranmasının, Van şehrinin cadde ve sokaklarının savaş alanına dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, yaptığı açıklamada şehrin huzur ve sükûnetini sekteye uğratacak her türlü girişimden uzak durmanın, suhuletle hareket etmenin, akli selim davranılmasının Van halkına yakışan davranış olacağı belirtildi.

“ŞEHRİMİZİ KARGAŞAYA SÜRÜKLEMEK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAKTIR”

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak öncelikle 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Seçimler, halkın iradesinin ortaya konulduğu siyasi süreçlerdir. Meşru ve şeffaf gerçekleşen seçim sonuçlarına saygı duymak herkesin görevi ve ödevidir. Hukuka uygun seçim sonuçlarına saygı duyulması ülkemizde barış ve huzurun korunması açısından son derece büyük ehemmiyet arz etmektedir. Seçime yönelik itiraz hususunda şiddete bulaşmadan hukuki yollarla hak aramak, itirazda bulunmak herkesin hakkıdır. Nitekim Van'daki hukuki süreç ve itiraz süreci henüz bitmemiştir ve itirazlar devam etmektedir. Dolayısıyla mazbatanın kime verileceği henüz kesinleşmiş değildir. Hal böyle iken kırıp dökerek hak aranması Van şehrinin cadde ve sokaklarının savaş alanına dönüştürülmesi kabul edilemez. Şehrimizin huzur ve sükûnetini sekteye uğratacak her türlü girişimden uzak durmak, suhuletle hareket etmek, aklı selim davranmak Van halkına yakışan davranış olacaktır. Halkımıza, esnafımıza bayram arifesinde maddi zarara uğratmak, şehrimizi kargaşaya sürüklemek, korku iklimi oluşturmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2024, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER