Vanspor'un grubunda lider puan kaybetti

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele Vanspor, dün sahasında oynaması gereken Ankaraspor maçını kentteki olaylardan dolayı oynayamamıştı. TFF tarafından alınan karar gereği Vanspor- Ankaraspor maçı 17 Nisan Çarşamba gününe ertelenirken, grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise lider Esenler Erokspor önemli 2 puan kaybetti.

Vanspor'un grubunda lider puan kaybetti

Yerel seçimlerde Van'da kazanan DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması ve belediye başkanlığı görevinin ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesinin ardından kentte olaylar yaşanmıştı.

Çıkan olaylar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu, aldığı karar ile dün oynanması gereken Vanspor- Ankaraspor maçını 17 Nisan Çarşamba gününe erteledi.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta son dakikada kaleci Nurullah ile bulduğu golle rakibiyle 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında 53 puanla altıncı sırada bulunan Ankaraspor ile karşı karşıya gelecekti. Dün oynanması gereken karşılaşma kentteki olaylardan dolayı ertelendi.

Bu kapsamda grupta oynanan diğer karşılaşmalarda herkesi yakından ilgilendiren karşılaşmada lider Esenler Erokspor sahasında konuk ettiği ve 1-0 geriye düştüğü maçta, Beyoğlu Yeni Çarşı ile 1-1 berabere kalarak, şampiyonluk yolunda önemli yara aldı.

GRUPTAKİ KARŞILAŞMALAR…

Grupta oynanan maçlarda sahasında konuk ettiği Beyoğlu Yeni Çarşı ile 1-1 berabere kalan Esenler Erokspor 68 puanda kalırken, deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor'u 1-0 mağlup eden Bucaspor ise 66 puanla ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırarak, liderle arasındaki puan farkını 2'ye düşürdü.

63 puanla üçüncü sırada yer alan Vanspor'un, sahasında oynanması gereken Ankaraspor maçı ertelenirken, sahasında konuk ettiği Ankara Demirspor'u 1-0 mağlup eden 1461 Trabzon FK ise 59 puanla dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Yeni Mersin İdmanyurdu, 55 puanla beşinci sıradaki yerinde kalırken, Vanspor'la maçı ertelenen Ankaraspor ise 53 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı 1 puanla kapatan Karacabey Belediyespor, 44 puan +3 averajla yedinci sıraya yükselirken, Ankara Demirspor ise 44 puan +2 averajla sekizinci sıraya geriledi.

Liderden 1 puan koparan Beyoğlu Yeni Çarşı, 42 puanla dokuzuncu sıradaki yerini korurken, sahasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor'a 2-0 mağlup olan Diyarbekirspor ise 40 puanla onuncu sıradaki yerinde kaldı.

Nazilli Belediyespor 38 puanla on birinci sıraya yükselirken, deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü'nü 2-0 mağlup eden Altınordu ise 37 puan +5 averajla on ikinci sıraya yükseldi.

Kırklarelispor 37 puan -11 averajla on üçüncü sıraya gerilerken, Afyonspor Kulübü ise 35 puanla on dördüncü sıraya geriledi.

Haftayı BAY geçen Serik Belediyespor, 34 puanla on beşinci sırada yer alırken, sahasında konuk ettiği Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Zonguldak Kömürspor ise 29 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında Adıyaman FK ile 1-1 berabere kalan Kırşehir Futbol Spor Kulübü, 22 puanla on yedinci sırada yer alırken, Bursaspor ise 20 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

15 puanı bulunan Adıyaman FK ise son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2024, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER