Van’daki depremzede çocuklara moral…

Van Çocuk ve Gençlik Kültür İçin Sanat Derneği, depremzede çocuklara moral vermek için eğlenceli bir etkinliğe imza attı.

Van’daki depremzede çocuklara moral…

Van Atatürk Anadolu Lisesi Deprem Koordinasyon Merkezindeki çocuklar, palyaço gösterileri ve tiyatro etkinlikleri ile keyifli bir gün geçirdi.

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve öğleden sonra saat 13.24'te 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından Türkiye tek yürek oldu. Ülkede genelinde olduğu gibi Van'da da başlatılan yardım kampanyalarının yanı sıra, depremden etkilenen ve Van'da misafir edilen depremzede çocuklar için etkinlikler düzenleniyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin acısı yüreklerdeki tazeliğini korurken, Vanlılar deprem bölgesine yardım göndermek için seferberliğini sürdürüyor. Bir yandan deprem bölgesine yardım gönderen Vanlılar, bir yandan da depremden etkilenen ailelere psikolojik destek sağlanıyor.

2011 yılında yaşadığı depremi unutamayan Vanlılar, bu kez depremden büyük hasar alan Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Kayseri, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfalılara yardım eli uzatıyor.

Depremin acılarını dindirmek için Vanlılar elinden geleni yapmaya devam ederken, depremlerden etkilenen ve Van'da misafir edilen çocuklar için sosyal ve sportif etkinlikler düzenleniyor. Kaymakamlık ve belediyeler tarafından oluşturulan koordinasyon merkezine başvuran ve kentte misafir edilen depremzedeler öğrenci yurtları ve belirlenen evlere yerleştiriliyor.

Van'a yerleşen depremzedelerin her türlü ihtiyacı karşılanırken, çocukların da yaşadıkları korkuyu atlatmaları ve sosyalleşmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Van Çocuk ve Gençlik Kültür İçin Sanat Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde çeşitli aktivitelere katılan çocuklar keyifli zaman geçirdi.

İpekyolu Kaymakamlığı ve İpekyolu Belediyesi tarafından kurulan koordinasyon merkezinde bir yardan depremden etkilenen illere yardım gönderilirken, bir yandan da kentte misafir edilen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanıyor. Van'da misafir edilen depremzede çocuklara yönelik çalışmalar da yapılıyor.

Psikososyal destek verilen çocukların, yüz boyama etkinliği ve palyaço gösterileriyle deprem psikolojisinden uzak vakit geçirmesi sağlanıyor.

Van Çocuk ve Gençlik Kültür İçin Sanat Derneği tarafından düzenlenen ve Van Atatürk Anadolu Lisesi Deprem Koordinasyon Merkezi'nde bulunan çocuklar, palyaço gösterileri ve tiyatro etkinlikleri ile keyifli bir gün geçirdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2023, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER