Van'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras'ın Van Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama töreni, çeşitli etkinliklerle devam etti.

Van'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Daha sonra Van Devlet Tiyatrosu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, şehit öğretmenler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından aday ve emekli öğretmenlerin birer konuşma yaptığı program aday öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Vali Balcı, hizmet görevini tamamlayan öğretmenlere emeklilik hayatında sağlık ve huzur dileyerek, emekli öğretmenlere yaptıklarının unutulmayacağını söyledi. Vali Balcı, "Devletimiz ve milletimiz adına siz emekli öğretmelerimize teşekkür ediyorum. Şu an görev başında olan öğretmenlerimize de sağlık ve afiyet diliyorum. Öğretmenler bilgilerin taşıyıcısı ve milletimizin yüz akıdır. Öğretmenleri her zaman yürekten seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ise "Bu emanet sizleri dik tutan ve gururla taşıdığınız bir meşale olarak avuçlarınızda durmaktadır. Gönül coğrafyamız için attığınız her adım, söylediğiniz her güzel söz, yürüttüğünüz her proje ve geliştirdiğiniz her sağlam fikir için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Akabinde Van Valisi Ozan Balcı, emekli öğretmenleri hediyelerini takdim etti. Vali Balcı, program çıkışında katılım sağlayan tüm öğretmenleri kitap hediye ederken, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kentte görev yapan 23 bin 116 öğretmene kitap hediye etti.

İpekyolu Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin oratoryo gösterisinin ardından program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2023, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER