Van'da Öğretmen Akademileri başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Öğretmen Akademileri' projesi Van'da da uygulanmaya başladı. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, öğretmenlerin bilgi ve deneyimlerinin artırılması hedefleniyor.

Van'da Öğretmen Akademileri başladı

Bu kapsamda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Edremit Uygulama Oteli'nde düzenlenen Öğretmen Akademileri açılış programına katıldı.

'Van Öğretmen Akademileri' projesi kapsamında resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler ile eğitim yöneticileri, her hafta farklı temalarda düzenlenen etkinliklere katılacak.

İlk olarak 'Edebiyat Akademisi' ve 'Şehir ve Kültür Akademisi' olmak üzere iki akademi ele alınacak. Akademilerde çeşitli konularda eğitim ve etkinlikler düzenlenerek öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda kente gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, tarafından ilk ders verildi.

Programda konuşan Van Valisi Ozan Balcı, projeyi geliştiren, hayata geçiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'ye teşekkür etti.

BALCI: "HEP BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ"

Van'da eğitim alanında çok güzel işler yapıldığını belirten Vali Balcı, "Etüt Van projesi kapsamında 20 bin öğrencimiz 3 bin öğretmenimiz tarafından lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanıyor. Materyal desteği veriyoruz. İlimize 3.5 milyon kitap kazandırdık. Kitap bakımından Türkiye'nin en zengin illeri arasındayız. 300 okula kütüphane yaptık. İlçe halk kütüphanelerini 450 bin kitapla zenginleştirdik. Matbil projesi ile geleceğin matematikçilerinin yetiştiriliyor. Alanında uzman öğretmenler öğrencilere üst seviye matematik eğitimi veriyor. Eğitimde sağlık hareketi projesi yürütüyoruz. Öğrencilerde ağız-diş, işitme, görme ve ortopedik taramalar yapılıyor. Tespit edilen hastalıklar tedavisi yapılana kadar takip ediliyor. Spor Van Projesi ile 50 milyon TL spor malzemesi çocuklarımıza aldık. 300 okula voleybol basketbol sahası yaptık. 75 okula halı saha yapıyoruz. 22 kapalı spor salonumuz bitmek üzere. 13 yüzme havuzunun açılışını kısa zaman sonra yapacağız. Sporcu fabrikası gibi dev bir yatırımımız var. 13 ilçemize voleybol, basketbol, halı saha ve tenis kortundan oluşan kompleks yaptık. Okullara folklor ekibi ve koro kuruldu. Çocuklarımız sinema ve tiyatro etkinlikleriyle buluşturuluyor. PTT aracılığı ile 100 bin çocuğa 180 bin kitap adreslerine kadar ulaştırıldı. 100 köy yaşam merkezi kurduk. Kadınlara yönelik eğitimler veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle 111 anaokulu yapıldı. 9 tane daha yapıyoruz. 100 okulun öğretmen odaları yenilendi. Okullarımızda 100 müzik ve resim sınıfı oluşturuldu. Eski vali evi özel eğitim okulu oldu. Tematik okullar yapıyoruz. 11 bin dersliği kitaplarla zenginleştirdik. 500 çocuğumuza şeker ölçüm cihazı veriyoruz. Artık parmakları delinmeden diyabeti kontrol ediliyor. Okullara 100 engelli sınıfı açtık. Engelli çocuklarımız için Özel Eğitim Kampüsü kurduk. İpekyolu ve Edremit ilçelerimize müzik, resim ve drama okulu açtık. Anaokulu ilkokul ve ortaokul öğrencileri faydalanacak. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde konservatuar açtık. İl merkezinde büyük bir çocuk kütüphanesinin temelini attık. Yeni bir Kültür merkezinin temelini atacağız. İlçelerimize 11 bebek çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Bu yatırımlarımızda Sayın Cumhurbaşkanımız bizi yüreklendiriyor, Bakanlıklarımız da destek veriyor. Hep birlikte güzel işler yapıyoruz" dedi.

Daha sonra ilk dersi veren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, öğretmen akademilerinin amacının öğretmenleri belli bir yöntem dahilinde bulundukları çevrenin dışına çıkarıp onları mekan ve insanla temas ettirmek olduğunu söyledi.

YELKENCİ: "ÖĞRENCİLERİMİZE HAYATLARINI NASIL YÖNETECEKLERİ KONUSUNDA LİDERLİK YAPMAMIZ GEREKİYOR"

Öğrencilerin psikolojisinin ve maneviyatının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Yelkenci, "Peki bunu nasıl yapabiliriz? Öncelikle hayatlarının bir amacı olduğunu onlara fark ettirmemiz gerekir. Size ait bir hayatınız var. Bu, değerler, hedefleriniz üzerine kurulu. Hayatı doğru şekilde yaşamalısınız diyerek onları yüreklendirmemiz gerekiyor. Bunun için onlara dijital ortamdaki mahremiyet alanını nasıl korumaları gerektiğini anlatmamız, hayatlarını nasıl yönetecekleri konusunda liderlik yapmamız lazım. Öğretmen akademilerinin amacı, öğretmenlerimizi belli bir yöntem dahilinde bulundukları çevrenin dışına çıkarıp onları mekan ve insanla temas ettirmektir. Bir hizmet içi eğitim değildir. Bunu zaten bakanlık yapıyor. İsteyen katılıyor, bazen mecburi oluyor. Akademilerin, eğitim fakültesinde hocalarımızın öğretmen adaylarına anlattığı bilgileri vermek gibi bir iddiası da yoktur. Öğretmenimizi bulunduğu çevrenin dışına çıkararak her biri bir alem olan, derinliği olan insanlarla ve ruhu olan mekanlarla temas ettirmektir. Tüm illerimizde planlamanın bu şekilde yapıldığını belirtmek isterim. İnsan düşünce, duygu ve eylemle var olur" ifadelerini kullandı.

Programa, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, ilgili kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2024, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER