Van'da Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı düzenlenecek

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Van'da ilk kez Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı düzenlenecek. 15-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan gurme fuarının yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Van'da Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı düzenlenecek

Coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra, yemekler, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve konserve gibi ürün gruplarının yer alacağı Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı, 15-17 Eylül tarihleri arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Van'da ilk kez düzenlenecek olan fuara nihai tüketici, yiyecek ve içecek toptancıları, gıda ve içecek perakendecileri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, cafe, restoran ve bar işletmecileri, fastfood zincirleri, kantin ve büfe işletmeleri, bakkaliye grubu, ulusal marketler, yerel marketler, yemek fabrikaları ve catering firmaları, sağlık kuruluşları ve eğitim kurumları gibi kişi, firma ve kurumlar katılım sağlayabilecek.

Etkinlik turizmi olarak da değerlendirilen gastronomi festivalleri ve yöresel ürünlerin tanıtımı için gerçekleştirilen fuarlar son dönemlerde gastronomi turizminin gelişiminde önemli bir paya sahip olurken, özellikle turizmin çeşitlendirildiği günümüzde, birçok destinasyon, turizmdeki payını artırmak ve gelen turist profilini çeşitlendirmek için farklı turistik etkinliklere kapılarını açıyor.

Bu kapsamda harekete geçen Van Ticaret ve Sanayi Odası, turistlerin yeni deneyimler için daha çok katılım gösterdiği etkinlikler haline gelen, gastronomi festivalleri kapsamında bölgesel ya da bölgeye özgü ürünleri hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

Van'da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler ve Gurme Fuarı'nda coğrafi işaretli ürünler, yöresel ve benzersiz ürünlerin katılımcıların hizmetine sunarak eşsiz bir deneyim yaşamalarını sağlamak, Van'ın ve bölgenin turizm potansiyeline katkı sunulması hedefleniyor.

Yapılacak olan etkinliklerle şehrin görünmeyen yüzü katılımcılara tanıtarak daha önce yaşamadıkları bir deneyimle baş başa kalmalarını sağlamak ve katılımcıların etkin rol alacağı bir içerikle şehrin ve bölgenin ulusal ve uluslararası medyada yer almasına vesile olunması hedeflenirken, gerçekleştirilecek kısa film ve reklam çalışmalarıyla da katılımcı firmaların tanıtımını ve bilinirliğini arttırılması amaçlanıyor.

Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı 15-17 Eylül tarihleri arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER