Van'da Mangala Turnuvası düzenlenecek

Van'da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle mangala turnuvası düzenlenecek. Turnuvaya öğretmen olduğunu belgelendiren tüm resmi, özel okul ya da MEB'e bağlı okullarda çalışan ücretli öğretmenler, formasyon sahibi üniversite mezunları ile üniversitelerin öğretmenlik alanlarından mezun olanlar katılabilecek.

Van'da Mangala Turnuvası düzenlenecek

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür Sanat Van ve Van Zeka Oyunları Spor Kulübü tarafından organize edilen Mangala Turnuvası, 21 Kasım Salı günü saat 17.00'de Nur tatar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Turnuvaya katılacak olan öğretmenler, dereceye girmek için ter dökecek.

Set sayısı katılıma göre belirlenirken, 64 yarışmacı kontenjanın bulunduğu turnuva, kontenjan dolduktan sonraki başvurular kayıt sırasına göre yedek sporcu olarak değerlendirilecek.

Kananlar turnuvaya devam ederken, kaybedenler ise elenecek. Berabere kalan sporcular tekrar maç yaparken, eşitlik bozulmaması halinde kura ile kazanan belli olacak.

Turnuvaya 5 dakika içinde gelmeyen oyuncular hükmen yenik sayılırken, bir tur gelmeyen oyuncu sonraki tura devam edeceğini başhakeme bildirmediği takdirde bir sonraki turun eşlendirilmesine alınmayacak. İki tur gelmeyen oyuncu turnuvadan çıkarılırken, turnuvalarda oyuna her zaman beyaz ile işaretlenmiş taraftaki oyuncu başlayacak.

Her set bir oyun olarak oynanırken, oyuncu dokunduğu kuyuda hamle yapmak zorunda olacak. Hamle sırası kendisinde olan oyuncu rakibine önceden söylemek şartıyla kuyusunda veya rakip kuyuda bulunan taşları sayabilecek. Fakat sayma işlemini yapmak için taşları eline alamayacak ve taşlara dokunamayacak. 

Oyunun oynanması sırasında hamledeki sporcu, taşları dağıtmak için alttaki 3 farklı yöntemi kullanabilirken, hamledeki sporcu, öncelikle hamle yapacağı kutudaki taşların hepsini alacak. Taş dağıtmak için kullanmadığı elinin avucuna karşıdaki oyuncunun tüm taşları göreceği şekilde koyarak ve ilk taşı taşları aldığı kuyudan başlayarak tek tek saat yönünün tersi yönde dağıtacak.

Hamledeki sporcu, öncelikle hamle yapacağı kutudaki taşların hepsini alırken, tüm taşları kendi önünde masa üzerine rakip oyuncunun hepsini göreceği şekilde bırakarak ve ilk taşı taşları aldığı kuyudan başlayarak tek tek saat yönünün tersi yönde dağıtacak. Bunların dışında oyuncu, taşları tek tek hamle yaptığı kuyudan alarak saat yönünün tersi yönde dağıtırken, son taş kuyusunda kalacak şekilde, taşları dağıtma işlemini tamamlamış olacak.

Turnuvaya katılmak isteyenlerin son başvuruları 21 Kasım Salı günü saat 13.30'a kadar alınacak. Mangala Turnuvası, 21 Kasım Salı günü saat 17.00'de Nur tatar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2023, 14:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Van zeka oyunları
Van zeka oyunları - 6 ay Önce

Başvuru için 05356152420

SIRADAKİ HABER