Van’da gençlik merkezleri münazara yarışması sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizasyonluğunda düzenlenen, Gençlik Merkezleri arası Lise ve Üniversite Öğrencileri arası Münazara Ligi Yarışmaları sona erdi. Lise kategorisinde 14, Üniversite grubunda 7 takımın katıldığı yarışmada dört takım Kars’ta yapılacak olan bölge finaline gitmeye hak kazandı.

Van’da gençlik merkezleri münazara yarışması sona erdi

   Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı, Tuşba Gençlik Merkezinde 26-27 Mart 2022 tarihleri arasında lise ve üniversite olmak üzere 2 farklı kategoride düzenlenen Van ili münazara ligi finaline lise kategorisinden 14 takım, üniversite kategorisinden 7 takım olmak üzere toplam 21 takım ve 42 genç katıldı.

   Lise kategorisindeki öğrencilere; genetik kodlama çalışmaları yasaklanmalıdır. Üniversite grubundaki öğrencilere ise; Dünya mirası listesinde bulunan yerlerin gelirleri geri kalmış ülkelerin ihtiyacı için kullanılmalıdır. Şeklinde sorular yöneltildi.

   Üniversite ve Lise kategorisinde dereceye giren takımlar ileriki tarihlerde Kars ilinde düzenlenecek olan Doğu Bölgesi Finaline katılmaya hak kazanmış olup, Bölge finalini kazandıkları takdirde ise Van’ı Ankara’da düzenlenecek olan, Türkiye Finali’nde temsil edeceklerdir.

   Bilgi alışverişinin yoğun olarak geçtiği münazara yarışması sonucunda; Tuşba Gençlik Merkezi adına yarışan Gölkentliler Takımı ile Şemsi Beyin Cengaverleri isimli takımlar lise kategorisinde dereceye girerken, Üniversite grubunda ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genç Ofis adına yarışan Tosbağalar Takımı ve Tuşba Gençlik Merkezi adına yarışan Sonuncular takımı kendi gruplarında grup birincisi ve grup ikincisi olarak bölge finallerine katılmaya hak kazandılar.

    “HER TAKIMIMIZ DA ÜSTÜN BİR PERFORMANS SERGİLEDİ”

    Münazara finalinde yarışan her iki takımı da tebrik eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Dört takımımızda burada karşılıklı olarak keyifli bir münazara yaptılar. Tabi ki 3 münazaradan sonra bu aşamaya gelmiş olmak ve finalde birlikte mücadele etmek çok önemli. O yüzden benim gözümde finale kalan tüm takımlarımız birinci. Lise ve Üniversite gurubunda finale kalan dört takımımızı da sergiledikleri üstün performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Grup birincisi ve grup ikincisi olan takımlarımız ileriki tarihlerde Kars ilimizde yapılacak olan, Doğu Anadolu Bölgesi Finalinde ilimizi temsil edeceklerdir. İlimizi bölge finallerinde temsil edecek takımlarımıza üstün başarılar diliyorum. İnşallah buradan takım şampiyonu olarak Kars’a uğurladığımız gençlerimiz, oradan da bölge şampiyonu olarak döneceklerdir. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde tüm çalışma arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

İki gün boyunca devam eden münazara yarışması neticesinde başarılı olan öğrencilere başarı belgesi ve madalyaları, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; Van ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü, İlçe Müdürü, Gençlik Merkezi Müdürleri ve jüri üyeleri olan öğretmenler tarafından verildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2022, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29