Van’da depremzede çocuğa doğum günü sürprizi   

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'dan ailesi ile Van'ın Muradiye ilçesine gelen 9 yaşındaki Ruken Karataş'a doğum günü sürprizi yapıldı.

Van’da depremzede çocuğa doğum günü sürprizi   

Yaşanan depremin ardından ailesiyle Malatya'dan Van'ın Muradiye İlçesinde Kaymakamlık tarafında tahsis edilen lojmanlarda kalan Ruken Karataşa eğitim gördüğü Gazi İlkokulunda doğum günü sürprizi düzenlendi.

Belediye görevlileri tarafından Karataş ve diğer çocuklar için hazırlanan yaş pasta, süslenen sınıfa getirildi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurettin Yavrutürk, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, Halk Eğitim Müdürü Bünyamin Polat, ailesi, öğretmenler ve diğer çocuklarla birlikte pasta keserek Ruken Karataş'ın doğum gününü kutladı.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan Yaptığı açıklamada, “Bugün Ünseli Mahallemizde Gazi İlkokulundayız. Depremzede kız çocuğumuza ailesi ve öğretmenleri ile doğum günü organize ettik. Depremzede çocuğumuz ile birlikte pasta keserek çeşitli hediyeler verdik. Bu güzel anıyı tüm çocuklarımız ile yaşamış olduk. Emeği geçen öğretmenlerimize ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Doğum günü kutlanan depremzede çocuk Ruken Karataş, "Malatya'da deprem olduğu için Vana geldik. Bugün Kaymakam amca ve arkadaşlarım doğum günümü kutladı. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2023, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER