Van’da ‘Depremin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri’ paneli

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Hece Vakfı işbirliğinde "Depremin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri" paneli düzenlendi.

Van’da ‘Depremin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri’ paneli

M. Rifat Hisarcıklıoğlu Salonu’nda düzenlenen panele; Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Meclis Başkanı Turan Avcı, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Hece Vakfı Van Temsilcisi Prof. Dr. Eray Çelik moderatörlüğünü yaptığı panelin açılış konuşmasında, Hece Vakfı’nın deprem bölgesinde yapmış olduğu çalışmalar ve Van TSO ile yapılan işbirliği hakkında bilgiler verdi. Çelik, “Bugün azda olsa duyarlı ve önemli bir topluluk ile panelimizi gerçekleştiriyoruz. Bu tablo ne yazık ki depremi çabuk unuttuğumuzu gösteriyor. Biz her ne olursa olsun üzerimize düşeni yapacak ve Van TSO ile birlikte geniş kapsamlı bir deprem çalıştayı gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra depremle ilgili bilgilendirici broşür ve çalışmalar da hayata geçireceğiz.” dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Zeki Duman “Sosyolojik Açıdan Deprem ve Din”, Doç. Dr. Zöhre Kaya “Deprem Sonrası Psikososyal İlk Yardım”, Dr. Öğr. Üyesi Betül Dilara Şeker “Deprem ve Sonrası Psikoloji” ile Psikolog Ayşegül Özçoban “Deprem Sonrası Çocuklara Nasıl Yaklaşılmalı” konularıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Panel, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2023, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER