Van’da depremde hayatını kaybeden sağlıkçılar için fidan dikildi

Van’da Büyükşehir Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren 448 sağlık çalışanı anısına fidan dikimi gerçekleştirdi.

Van’da depremde hayatını kaybeden sağlıkçılar için fidan dikildi

Van Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde yaşamını yitiren 448 sağlık çalışanı için 448 fidan dikti. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Edremit İlçesinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Büyükşehir Belediyesi personelleri ve vatandaşlar katıldı. Ekipler yaşamını yitiren sağlık çalışanların anısına fidan ve ağaç dikti.

Depremde hayatını kaybeden sağlıkçılar anısına ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, “11 ilde meydana gelen depremde 448 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak 14 Tıp Bayramı münasebetiyle hayatını kaybeden 448 sağlık çalışanın hatıralarının sürekli yaşamaları ve unutulmamaları adına fidan dikimi gerçekleştirdik. Ülkemizde ve dünyada bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını umut ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Fidan dikimi etkinliğinde belediye personelleri ise 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak dikilen fidanlara can suyu verdi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2023, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER