Van'da beklenen fuarlar kapılarını açıyor

Van İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören fuarlar kapılarını açıyor. Söz konusu fuarlara, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle belli bir süre ara verilmişti. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, bugün yeniden Vanlılarla buluşuyor.

Van'da beklenen fuarlar kapılarını açıyor

Bugün Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilecek olan 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun ve Fuar Koordinatörü Kemal Ulak, bu yıl düzenlenecek fuarlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bugün açılışa yapılacak olan 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'yla, fuarlarına start veren Van İpekyolu Expo Fuar A.Ş. bu ay içerisinde 3 fuar birden düzenleyecek.

ÇELİK: "FUARLARIMIZA MAYIS AYI İTİBARİYLE BAŞLADIK"

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün saat 14.00'te açılışı yapılacak olan 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'yla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, "Mayıs ayı içerisinde gözüken 3 fuarımız var. 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'mız Çarşamba günü başlıyor. İkincisi Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı 10-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Üçüncü fuarımız olan İnşaat Fuarımız ise 18-21 Mayıs tarihleri arasında olacak. Deprem sebebiyle fuarlarımız biraz sıkıştı. Normalde bizim Mart ayında planladığımız fuarlarımız vardı. Fakat büyük deprem felaketi nedeniyle fuarlarımızın hepsini erteledik. Herkes bir diyet ödedi. Bizim fuarlarımızı ertelememiz çok önemli değil. Orada çok büyük canlar kayboldu. İnsanların malı, mülkü gitti. Oldukça büyük problemler yaşadılar. Bu felaket atmosferinde fuar yapmamızın doğru olmayacağını düşündük ve Mart ayındaki bütün fuarlarımızı iptal ettik. Tekrar eski günlere dönmemiz için, hayatımızın içerisinde var olan fuarlarımıza Mayıs ayı itibariyle başladık" dedi.

"ÇİTÇİLERİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BÜTÜN ÜRÜNLER FUARDA MEVCUT OLACAK"

13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın bölgenin en büyük tarım fuarlarından biri olduğunu belirten Çelik, "Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Hakkari, Siirt ve Bitlis lokasyonunda başka bir tarım fuarı yapılmıyor. 13-14 yıldan beri burada tarım fuarları yapılıyor. 13 yıl arka arkaya fuarlar düzenlemek önemli bir iş. Fuarımız geçmiş yıllardaki gibi yine oldukça büyük olacak. Tarım aletleri, tarım teknolojileriyle ilgili firmalar burada olacak. Bir çiftçinin fuara geldiği zaman ihtiyaç duyabileceği bütün ürünler fuarda mevcut olacak. Ayrıca fuarımızda bir gıda kısmımız da var. Değerli Van halkının çok sevdiği gurme yöresel ürünler kısmımız var. Tabi büyük yöresel ürünler fuarımız gibi değil ama onun bir küçüğü olacak. Yine Karadeniz'den süt ve süt ürünlerimiz, Isparta'dan gül ve gül ürünleri, Çankırı'dan tuz ve tuz ürünleri, Ege'den zeytinlerimiz, Kahramanmaraş'tan baharatlarımız gelecek. Uşak bölgesinden tarhanamız geliyor. Aydın'dan dere sucuğumuz geliyor. Kayseri'den normal sucuk ve pastırmacılarımız geliyor. Yine Türkiye'nin farklı bölgelerinden, farklı tatlar ve yöresel ürünler de Çarşamba günü başlayacak olan fuarımızda yer alacak. Çarşamba günü başlayacak olan fuarımız, Pazar gününe kadar devam edecek. 3-7 Mayıs tarihleri arasında olacak. İlk gün Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte buzağı yarışmamış olacak. En güzel kuzu yarışmamız olacak. En güzel kuzu yarışmamızda 1, 2, 3 ve 4'üncüye çeşitli para ödüllerimiz olacak. Van'ın en güzel kuzusunu seçeceğiz. Çiftçilerle üreticilerin, üreticilerle mal tedarik eden, çiftçilere ürün sağlayan, hizmet sağlayan firmaların bir araya gelip, verimli bir iletişim köprüsü kuracağı bir fuar organizasyonu olacak. Yine Van halkımız da yöresel tatları ve yöresel ürünleri bir arada bulabilecekleri, oldukça güzel, keyifli bir fuar olacak" diye konuştu.

UYGUN: "BU YILKİ FUARIMIZ ÇOK KAPSAMLI OLACAK"

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun ise ücretsiz fidan dağıtımı olacağını belirterek, "Tarım fuarımızda son 3 yıldır bu bölgenin en çok ihtiyacı olan fidan olayına değindik. Bu yıl da ücretsiz fidan dağıtımımız olacak. Çeşitli etkinliklerimiz olacak. Tarım Bakanlığımız ilk defa Van'a ciddi bir çıkarma yaptı. Büyük bir stant kuruyorlar. Bölgedeki bütün çiftçilere özel hizmetleri olacak. Tanıtımları ve destekleri olacak. Bu yılki fuarımız çok kapsamlı olacak. Bölge illerinden ve Van'dan çiftçilerimiz bu fuarda bir araya gelecek. Başarılı bir fuar çalışmamız var. Van artık büyük bir şehir. Van, Türkiye'de en çok fuar düzenlenen 5. şehir konumundadır. Van artık uluslararası fuarlara doğru gidiyor. Önümüzdeki süreçte fuarlarımız uluslararası çapta yapılacak. Mayıs ayında fuarların daha verimli olacağını umuyoruz. Bunun yanında sektör fuarları da yapıyoruz. Her fuarın nihai ziyaretçisi farklıdır. İnşallah iyi fuarlar umuyoruz. Her fuarımızda olduğu gibi bu fuarlarımızda da ücretsiz servislerimiz mevcut olacak. Bu yanında tüm ilçelerden de özel araçlarımız ücretsiz servis imkânı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

ULAK: "TARIM FUARIMIZ BÖLGENİN EN BÜYÜK ÇİFTÇİ BULUŞMASI HALİNE GELMİŞTİR"

Son olarak fuarlarla ilgili bir açıklamada bulunan İpekyolu Expo Fuar Aş Tarım Fuarı Koordinatörü Kemal Ulak ise, "Bu yıl 13.sü düzenlenecek olan ve bölgede tarım sektörünün tek fuarı olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Doğu Güneydoğu ve Ortadoğu ekseninde sektörün de buluşma noktası olarak kabul edilmekle birlikte, bölgenin en büyük çiftçi buluşması haline gelmiştir. Bölgede tüm çiftçiler ve tarım birimleri tarafından beklenen fuarımız, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere Van Valiliği, Van Ticaret Borsası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Van Ziraat Odaları tarafından desteklenmektedir. Fuarımızda tarım ve hayvancılık aletleri, tohum, sulama sistemleri, gıda ve birçok ürün sergilenecektir. Her yıl traktör ve tarım aletlerinde satış rekorları gerçekleştirilen fuara başta ilimiz çiftçileri olmak üzere çevre illerinden Hakkâri, Ağrı Iğdır, Muş, Bitlis'ten çiftçilerimiz fuara davet edilmiştir" dedi.

"FUARIMIZDA 150 FİRMAYI 50 BİN ZİYARETÇİYLE BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ"

Tarım fuarında birçok ürünün sergileneceğini vurgulayan Ulak, "İpekyolu Expo Fuar Aş olarak fuara çok iyi hazırlandıklarını Tarım ve Orman Bakanlığımızın fuara özel bir sergisi olacaktır. Bu doğrultuda tüm tarım birimlerine ve çiftçilerimize özel bir hizmet sunacaklardır. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm halkımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapılmaktadır. Fuarımızda tarım aletleri, traktör, tohum, gübre, fidan, peyzaj ürünleri, gıda ve tarımsal birçok çeşit ürün sergilenecektir. Birbirinden renkli stantlarımız kurulmuş olup çeşitli ürün ve hizmet tanıtımı yapılacaktır. On üçüncüsü düzenlenen fuarımıza tüm bölge Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, ziraat odaları, ticaret oda ve borsalarından ziyaretçi beklenmektedir. Her yıl on binlerce ziyaretçiyi, yüzlerce profesyonel katılımcıyla buluşturan fuarımız 2023 yılında 150 firmayı 50 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflemektedir. Fuarda katılımcı Kobilerimize  %60 KOSGEB desteği sağlanmaktadır. Fuarımızda en güzel kuzu yarışması düzenlenecek olup, çiftçilerimize bilgilendirme ve sunumlar yapılacaktır. Ayrıca bölgemizde rağbet gören 81 ilden gelen yöresel lezzetler fuarda sergilenecektir. Fuar boyunca ücretsiz servislerimiz halkımızın ve çiftçilerimizin hizmetinde olacaktır" diye konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER