Van’da 26 organizatör tutuklandı

Van’da ‘Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti’ yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 41 organizatör şahıs hakkında adli işlem yapılırken, 26 organizatör ise tutuklandı.

Van’da 26 organizatör tutuklandı

Van Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 01-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılan 14 ayrı operasyonda 41 organizatör şahıs hakkında adli işlem yapılırken, 26 organizatör ise tutuklandı.

Konuyla alakalı Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, ilimiz genelinde "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yapan şahıs/şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik olarak müdürlüğümüz Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 01-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılan 14 ayrı operasyonda; 41 organizatör şahıs hakkında adli işlem yapılmış, 26 organizatör tutuklanmıştır. Van Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde ülkemize yasa dışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin ve düzensiz göçmenlerin ülkemize girişlerini organize eden şahıs/şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2023, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER