Van'a ilk yer altı sulama göleti yapılıyor

DSİ 17. Van Bölge Müdürlüğü tarafından Van'da ilk defa yer altı sulama göleti inşa ediliyor.

Van'a ilk yer altı sulama göleti yapılıyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, beraberindeki Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, DSİ 17. Bölge Müdürü Ayhan Şahna ile birlikte İpekyolu ilçesinin Irgatlı Mahallesi'nde inşa edilen Van'ın ilk yer altı sulama gölet inşaatını inceledi.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yatırımlara devem ettiklerini söyleyen Van Valisi Ozan Balcı, "Bu yıl 5 tane gölet ile bir barajın temeli atıldı. Önümüzdeki yılda inşallah 8 gölet ve bir barajımızı da yatırım programına alacağız. Bunlar bittiğinde ortalama 1 milyon mektrekare alan sulanmış olacak. Yapımı süren göletler bittiğinde hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımıza büyük fayda sağlayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

BAKLATEPE SULAMA GÖLETİNİN YAPIMI SÜRÜYOR

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, beraberindeki Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte DSİ tarafından Baklatepe mahallesinde yapımı devam eden sulama göletinin inşaatını gezdi.

Yaklaşık 1 milyon metreküp su kapasitesine sahip olacak Erçek Baklatepe sulama göleti 2 bin 200 dekar alanı sulayacak.

DSİ 17. Bölge Müdürü Ayhan Şahna'dan yapımı süren gölet hakkında bilgi alan Van Valisi Balcı, göletin kısa sürede tamamlanıp vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin hizmetine sunulacağını belirtti.

Vali Balcı ve beraberindekiler daha sonra DSİ 17. Bölge Müdürlüğü tarafından Beyaztaş Mahallesi'ndeki sulama göletini gezdi.

Vali Balcı burada, DSİ 17. Bölge Müdürü Ayhan Şahna'dan bilgi aldı. Vali Balcı, tamamlanan sulama göletinin kapalı kanal sistemiyle çiftçiye hizmet vereceğini belirterek hayırlı uğurlu olmasını diledi.

GEVAŞ'A DEVASA GÖLET

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, akabinde beraberindekilerle birlikte, Gevaş ilçesinde yapımı devam eden İkizler Mahallesi’ndeki İkizler Sulama Göleti’nde incelemelerde bulundu.

DSİ 17. Bölge Müdürü Sn. Ayhan Şahna'dan bilgi alan Vali Balcı, Gevaş ilçesinde yapılan sulama göletinin 1 milyon 400 bin metreküp su hacmine sahip olacağını ve yaklaşık 4 bin 700 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını söyledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2023, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER