Van’a 16 adet kapalı spor salonu

Van Büyükşehir Belediyesi, spor altyapısının geliştirilmesi ve salon sporlarının yaygınlaştırılması için kent genelinde 16 adet kapalı spor salonu yapıyor.

Van’a 16 adet kapalı spor salonu

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı öncülüğünde, kentin spor altyapısının güçlendirilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda 10 ilçede belirlenen alanlara 16 adet kapalı spor salonu yapılıyor. 860 metrekarelik taban alanına sahip spor salonları, Basketbol, Voleybol ve salon sporları yapılabilecek şekilde tasarlandı.

Soyunma odaları, havalandırma ve 40 kişilik oturma alanları bulunan butik spor salonları kentin spor alt yapısına katkı sağlayacak. 10 ilçedeki 16 noktadan biri olan Edremit ilçesi Erdemkent ilk ve Ortaokulu yanında yapımına başlanan spor salonunda ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor.

Sezon sonuna kadar bitirilmesi planlanan proje kapsamında Edremit ilçesinde 4, İpekyolu ilçesi 2, Erciş ilçesi 2, Tuşba ilçesinde 2, Muradiye, Saray, Gürpınar, Özalp, Çatak ve Gevaş ilçelerinde 1’er adet olmak üzere 16 adet kapalı spor salonu inşa ediliyor.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29