Van YYÜ’de toplanan yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen elim depremden etkilenen vatandaşlar için yardım seferberliği ilan etti. Başlatılan seferberlik kapsamında toplanan yardım malzemelerini taşıyan ilk araç yola çıktı. 

Van YYÜ’de toplanan yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderildi

Van YYÜ’nün tek yürek olduğu bugünde ulaştırılan; kışlık giyim, gıda, ısınma, tıbbi cihaz ve arama kurtarma çalışmalarında yararlı olabilecek yardım malzemeleri öğrencilerin ve personellerin gayretiyle sınıflandırılarak araca yüklendi.

Yardım teslimat noktasında yapılan hazırlıkları gün boyunca yerinde takip eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, yardım çağrısına duyarlılık gösteren ve hazırlanmasında emeği geçen öğrencilere ve personellere teşekkür etti.

Rektör Şevli yaptığı açıklamada, “Ülkemizin 10 ilini etkileyen bu elim afetten duyduğumuz üzüntüyü kelimelerle ifade etmekte zorlanıyoruz. 2011 Van Depremi’ni yaşayan insanlar olarak acınızı derinden hissediyoruz. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu süreçte Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak tüm imkânlarımızla deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yanındayız, destekçileriyiz. Şuna yürekten inanıyoruz ki ülkemiz tek yürek olacak ve bu felaketi de aşacak. Üniversitemizin başlattığı yardım kampanyasına gösterilen ilgi de bunun en güzel örneklerindendir” dedi.

Van YYÜ öğrencilerinin ve personellerinin koordinasyonunda hazırlanan yardım malzemelerini, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Eşi Duygu Şevli Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Cahit Tekin başta olmak üzere birçok akademik ve idari personel teslimat noktasında takip ettiler.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2023, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER