​Van YYÜ’de ‘Filistin İçin Bir Parça Nakış Çokça Umut’ sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencileri ve Öğretim Görevlisi Zübeyde Tapan Aydın, “Filistin” temalı fotoğraflar üzerine iğne ve iplik kullanarak işledikleri eserler sergilendi.

​Van YYÜ’de ‘Filistin İçin Bir Parça Nakış Çokça Umut’ sergisi

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin anısına düzenlenen sergiye Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin Duygu Şevli, Van Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aslı Çilingir Yeltekin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sanatın estetik dili kullanılarak bir farkındalık oluşturulmaya çalışılan sergide resimlerin vazgeçmemeyi, direnebilmeyi, umudun bitmeyeceği vurgulanmaya çalışıldığı belirtildi.

Öğretim Görevlisi Zübeyde Tapan Aydın sergi hakkında yaptığı bilgilendirmede, Filistin’de yaşananlara nakış sanatını kullanarak dikkat çekmeye çalıştıklarını ve bu sanatı protesto dili olarak kullandıklarını ifade etti. Eserlerinde geleneksel Filistin nakışlarını kullandıklarını söyleyen Öğretim Görevlisi Aydın, bu zulmün derhal son bulmasını istediklerini belirtti.

Cengiz Andiç Kültür Merkezi Fuaye alanında bir direniş sembolü olarak yapılan sergi, öğrenci ve akademisyenlerden büyük ilgi gördü.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2024, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER