Van YYÜ yerleşkesine 115 bin ağaç dikildi

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Orman İşletme Şefliği tarafından üniversite yerleşkesine 115 bin ağaç dikildi.

Van YYÜ yerleşkesine 115 bin ağaç dikildi

Üniversite yerleşkesi içinde bulunan Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve Tıbbiye Caminin hemen yanı başında bulunan arazide ve üniversite içinde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları sürüyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, beraberinde Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile ağaçlandırma çalışmaları tamamlanan alanlarda incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Balcı, “Bölgemizin yüz akı üniversitemizde rektör hocamızın ev sahipliğinde kampüsümüzü geziyoruz. Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Orman İşletme Şefliği ile el ele vererek üniversitemizi ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Bir yıl içeresinde inşallah 115 bin ağacı üniversitemizin güzel topraklarıyla buluşturacağız. İnşallah bu ağaçlar büyüdüğünde ormanlık alan olur. Yanı başında Tıp Fakültesi Tıbbiye Camii etrafı görkemli bir alan olacak. Üniversitemizin değerli rektörüne, Büyükşehir Belediyemize, Orman Genel Müdürlüğümüze, Orman İşletme Müdürlüğümüze kısacası emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ise Van Valisi Ozan Balcı’nın destekleriyle ağaçlandırma yapılan alanın 10 ila 20 yıl sonra ormanlık alana dönüşeceğini ifade ederek, başta Vali Ozan Balcı olmak üzere desteği olan herkese teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER