​Van YYÜ yeni kazanan öğrencilerini karşılıyor

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarına göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne giriş hakkı kazanan öğrencilerin kayıt süreci başladı.

​Van YYÜ yeni kazanan öğrencilerini karşılıyor

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için yüz yüze kayıtlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Kompleksi’nde kurulan kayıt bürolarında gerçekleşecek. Bununla birlikte öğrenciler, 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında e-devlet üzerinden çevrimiçi kayıt yapabilecekler.

Van YYÜ, öğrenciler ve aileler için heyecanlı ve stresli bir süreç olan kayıt döneminin rahat şekilde geçirilmesi için çalışmaya devam ediyor. Van YYÜ’nün Kayıt Şenliği çalışmaları kapsamında, üniversite personelleri Van Ferit Melen Havalimanı ve Van Otogarı’nda kurulan stantlarda şehir dışından gelen öğrencileri ve yakınlarını karşılayarak, üniversitenin sunduğu ücretsiz ulaşım olanaklarıyla kampüste bulunan kayıt bürolarına ulaşımı sağlıyor.

Kampüse ulaşan öğrenciler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Kompleksi’nde kurulan kayıt bürolarında kayıt işlemlerini yapabiliyor. Van YYÜ Spor Kompleksi’nde bulunan kayıt bürolarında kayıt işlemlerinin yapılmasının yanı sıra öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlamak üzere üniversitemizin fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu gibi çeşitli birimlerinden personeller de bulunuyor.

İhtiyaç duyan öğrencilerin yemek ve konaklama ihtiyaçları da üniversite tarafından karşılanıyor. Van YYÜ’yü yeni kazanan öğrencilerin oryantasyonu kapsamında kampüs gezisi olanağı da sunuluyor.

Van’a ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne ilk kez gelen öğrencilerin üniversiteye uyumları için yapılan uygulamanın oldukça önemli olduğunu belirten Van YYÜ rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için biz de en az öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. Öğrencilerimizin Van’a ilk adımlarını attıkları andan itibaren öğrencilerimize kayıt işlemlerinde yardımcı olmak, üniversitemize ve şehrimize aidiyet hissetmelerini sağlamak için Üniversitemizin tüm olanaklarıyla öğrencilerimizin yanındayızˮ ifadelerinde bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli konuşmasının devamında, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak öğrencilerimizi önemsediğimizin önemli bir göstergesi olan bu uygulama ile ailelerin de gönül rahatlığıyla çocuklarını bizlere emanet ettiklerini hissetmelerinden son derece mutluyuz. Bu vesileyle, öğrencilerimize Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne hoş geldiniz diyor; bu yeni başlangıcın hayatlarına güzellikler ve başarılar getirmesini diliyorumˮ ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2022, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER