Van Valisi Balcı, çalışmaları yerinde inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İpekyolu İlçesinde inşaatı devam eden anaokulu, yüzme havuzu ve spor salonlarında incelemelerde bulundu.

Van Valisi Balcı, çalışmaları yerinde inceledi

Van'da okul öncesi eğitime çok büyük yatırım yapıldığını belirten Valimiz, il genelinde 577 derslikten oluşan yeni 111 adet bağımsız anaokulunun yapıldığını söyledi.

Van Valisi Balcı, “Okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın sosyal gelişimlerinin yanında, gelecekte akademik başarılarına da büyük katkısı olacak. Okullarımız bitince, ilimizde anaokulu sorunu kalmayacak” dedi.

Anaokulu inşaatında işçilerin çay ikramını geri çevirmeyen Valimiz, işçilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

9 ADET YÜZME HAVUZUNUN YAPIMI SÜRÜYOR

Sporda fırsat eşitliği ve su sporlarının geliştirilmesi için Van'da 9 adet butik yüzme havuzunun yapımı sürüyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyemiz tarafından Yalım Erez Mahallesinde yapımı devam eden yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, "Spor yatırımlarımıza ara vermeden sürdürüyoruz. Bu kapsamda Edremit, Erciş, Muradiye, Saray, Tuşba, İpekyolu, Gürpınar, Çatak ve Özalp ilçelerimize butik yüzme havuzu yapıyoruz. Çocuklarımıza ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

16 ADET KAPALI SPOR SALONU YAPILIYOR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yalım Erez Mahallesinde yapımı süren kapalı spor salonunda incelemelerde bulundu.

Kısa zaman sonra 16 adet yeni kapalı spor salonunun tamamlanacağını ifade eden Vali Balcı, "Kentin spor altyapısının güçlendirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bütün okullarımızın voleybol, basketbol sahalarını yaptık. Tüm ilçelerimize 16 tane kapalı spor salonu yapıyoruz. Yakında tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29