Van Turizm Fuarı yoğun ilgi gördü

Ortadoğu'da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen 12. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı yoğun ilgi gördü. 4 gün süren ve dün sona eren fuarla ilgili gazetemize konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarların ekonominin ve kalkınmanın can damarı olduğunu söyledi.

Van Turizm Fuarı yoğun ilgi gördü

'Tarihi hisset, doğayı keşfet' sloganıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda TOBB, Van Valiliği, TÜRSAB, TÜROB, TÜROFED, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, DAKA, Van YYÜ, Van OSB, TFYO, Van Expo desteği ile İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilen, yurt içinden ve yurt dışından profesyonel turizm firmalarının yoğun katılım sağladı 12. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı büyük ilgi gördü.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 02 Ekim tarihlerinde açık olan 12. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na yurt içi ve yurt dışından 80 firma katılım sağladı.

"FUARLAR EKONOMİNİN VE KALKINMANIN CAN DAMARLARIDIR"

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Bu yıl on ikincisini düzenlediğimiz bölgenin en büyüğü, Türkiye'nin üçüncü büyük fuarı olan Van Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'mızı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. Van'da fuarcılığı devir aldığımız 2007 yılından bugüne kadar hiçbir zaman istikrarı bozmadan fuarları sorunsuz ve ara vermeden devam ettiriyoruz. Bu süre zarfı içerisinde yaklaşık 3 bin firmayı, 5 milyon ziyaretçi ile buluşturduk. İlimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya çalıştık. Fuarlar ekonominin ve kalkınmanın can damarlarıdır. Özellikle Van gibi stratejik konumda bir il için bu çok daha önem arz etmektedir. İlimizde gıda, tarım ve hayvancılık, inşaat, yapı, anne bebe, çocuk ihtiyaçları, güzellik ve kozmetik, altın-mücevher, sanayi ve ticaret tedarikçileri, turizm ve sağlık fuarı olmak üzere, buna yeni eklenecek birçok fuarla, bölgedeki lokomotif illerden biriyiz. 2023 yılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği resmi fuar takviminde Van Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en fazla fuar sayısı ile bölgenin fuar lokomotifi olarak birinci sırada yer almaktadır. 6-10 Ekim tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri 27-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde bölgede ilk defa gerçekleşecek olan Sağlık Birimleri Kongresi ve Uluslararası Sağlık Fuarı ile dünyanın birçok ülkeden katılımcıyı Van'a getireceğiz. 12. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarımıza yurt dışından başta İran ve Irak olmak üzere 25, yurt içinden 55 stant olmak üzere toplamda 80 standa 250 firma katılım gösterdi. Fuarımıza yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"VAN'I BULUŞMA NOKTASI HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Van'ın turizm alanında önemli bir noktada yer aldığını belirten Başkan Güler, "Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, TÜRSAB, TÜROB, TOBB ve KOSGEB destekleri ile İpekyolu Expo Fuar A.Ş. organizatörlüğünde bu yıl 12'sini düzenlediğimiz Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı'yla Ortadoğu ve Batı Asya pazarlarını buluşma noktası haline getirmeyi hedefliyoruz. Özellikle de son dönemlerde ülkemiz ve bölgemiz için hayati derecede önem arz eden İran ve Ortadoğu pazarına girmek için Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı büyük bir fırsattır. Bu fuar kültür mirasımızın korunması ve geçmişin birikimlerinin yeni nesillere aktarılması, dünyada gittikçe önem kazanan turizm sektörünün bölgemizde ve ülkemizde gelişmesi ve ekonomiye kazandırılması, aynı zamanda bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz kardeşlik hukukunun perçinleşmesinde önemli rol oynuyor. Ülkemiz turizminin gelecekte parlayan yıldızı olan bölgemizin, tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini anlatmak ve aynı zamanda ülkemizin sahip olduğu eşsiz güzellikleri bölge ülkelerine tanıtarak Ortadoğu'nun turizm alanında buluşma noktası oluşturmak, bölgemizin ve ülkemizin sahip olduğu doğal, tarihi, kültürel ve turistik değerlerin etkili bir şekilde tanıtılması ve uluslararası turizm pazar payının arttırılmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER