Van, tüm gücüyle Malatya'nın yanında…

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, Van ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor. Depremin hemen ardından Malatya için seferber olan Van ekipleri, yaraların en kısada sarılması için her alanda çalışma yürütürken, deprem bölgesindeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Van, tüm gücüyle Malatya'nın yanında…

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ciddi yıkımlara neden olan depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Malatya'yı yeniden ayağa kaldırmak için Van Valisi Ozan Balcı başkanlığından adeta seferlik başlatan Van, bölgedeki çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Depremin ilk gününden itibaren Malatya bölgesine adeta çıkartma yapan Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi, Malatyalıların yüreğine dokunmaya devam ediyor. Malatya'da yaraların hızlı bir şekilde sarılması için Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında çalışmalarını sürdüren kurumlar, depremzedelerin yaralarını sarmak için 7/24 saha çalışması yapıyor.

Malatya'da depremden etkilenen vatandaşların geçici barınmaları için yaşam merkezlerinin oluşturulmasının ardından hayatın normale dönmesi için Van ekipleri her alanda çalışmalarını yürütüyor.

EĞİTİM-ÖĞRETİM TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Van Valiliği himayesindeki Malatya Beydağı konteyner kentinde bulunan Elif Nur Şeyma Dalhançer Eğitim Merkezi'nde eğitim-öğretim tüm hızıyla devam ediyor. Van'dan giden öğretmenler tarafından, öğlene kadar okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine eğitim verilirken öğleden sonra da ortaokul ve lise öğrencilerine ders veriliyor.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARA BUZDOLABI…

Van Valiliği koordinasyonundaki Malatya Beydağı konteyner kentinde, depremzede vatandaşlara buzdolabı dağıtımı gerçekleştirildi. Daha önce çeşitli ev aletleri ve televizyon dağıtılan konteynerlere, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tespit edilen engelli, şeker hastası, kronik rahatsızlığı vb. olanlara öncelik verilerek buzdolabı dağıtımına da başlandı.

ARIZALAR KISA SÜREDE ONARILIYOR

Deprem bölgesi Malatya'da Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri, Beydağı konteyner kentte altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Konteynerlerin elektrik ve su bağlantılarını yapan ekipler, oluşan arızaları da kısa sürede onarıyor.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van'ın diğer kamu kurumlarına ait ekskavatör, kepçe ve kamyon gibi 10'larca iş makinesi, Savcılık incelemesi tamamlanan binalarda enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARA KUR'AN-I KERİM HEDİYESİ

Beydağı konteyner kentte, mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Van İl Müftülüğü tarafından gönderilen Kur'an-ı Kerim'ler depremzede vatandaşlara hediye  edildi.

ÇOCUKLARA UÇURTMA HEDİYESİ

Van Valiliği koordinasyonunda deprem bölgesi Malatya'da kurulan Beydağı konteyner kentinde ekipler, çocuklara uçurtma dağıtarak güzel vakit geçirmelerini sağladı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2023, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER