Van TSO’da 1. Grup seçimleri yeniden yapılacak

Van İl Seçim Kurulu, 22 Ekim Cumartesi günü yapılan ve Beyaz Liste'nin 9 oy farkla kazandığı 1. Grupta seçimlerin tekrarlanması kararı aldı.

Van Bölge Gazetesi
Van TSO’da 1. Grup seçimleri yeniden yapılacak

22 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre 10 grupta Zahir Kandaşoğlu, 9 grupta ise mevcut Başkan Necdet Takva kazanmıştı. Seçimi 9 grupla tamamlayan mevcut Başkan Necdet Takva'nın sonuçlara itirazı üzerine, Van İl Seçim Kurulu, 1. grupta seçimlerin tekrar edilmesi kararı aldı.

Van İl Seçim Kurulu'nun aldığı karar gereği, 1. Grupta seçimlerin tekrarlanacağı kararı çıkarken, Beyaz ve Sarı Listenin bütün itirazları ise reddedildi. 30 ile 60 gün içerisinde 1.Grupta (Tarım ve Hayvancılık) seçimlerin yapılması beklenirken, bu grubu kazanan seçimin galibi olacak.

Uzun süredir kent gündemini meşgul eden Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, gündemdeki sıcak yerini tutmaya devam ediyor. Necdet Takva'nın itirazı sonrası 1. Grupta sonuçların iptal edilmesiyle başlayan tartışmaların ardı arkası kesilmiyor.

İlçe Seçim Kurulu ve Van İl Seçim Kurulu 1. Grupta seçimi iptal ederken, önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimlerde mevcut Başkan Necdet Takva ve Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu yeniden yarışacak.

22 Ekim Cumartesi günü yapılan seçimlerde Beyaz Liste 70, Mavi Liste 61, Kırmızı Liste 9, Yeşil Liste ise 3 oy almıştı. Sarı Liste ise bu grup için aday çıkarmamıştı.

Kentte tüm gözler, önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimlere çevrildi.

Van İl Seçim Kurulu'nun bu kararı sonrası mevcut başkan Necdet Takva herhangi bir açıklamada bulunmazken, Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu ise, "Yanlış hesap Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerinden döner. 1 oy farkla kaybedilen grubun (sarı) itirazı kabul edilmedi. 4 oy farkla kaybedilen grubun (beyaz) itirazı kabul edilmedi. 9 oy farkla kaybedilen grubun (mavi) itirazı kabul edildi. Mücadeleye devam" serzenişinde bulundu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2022, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29