Van TSO: Havayolu ulaşımındaki sıkıntılar çözülmeli

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, yaklaşık olarak 2 yıldır havayolunda yaşanan ulaşım sorununu bir kez daha gündeme getirerek, Van’ın uçak sefer sayılarının düşürülmesinin mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.

Van TSO: Havayolu ulaşımındaki sıkıntılar çözülmeli

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, kentte devam eden uçak seferleri sorununa ilişkin basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, uçak seferler konusunda sıkıntıların devam ettiği belirtilerek, her yıl artan yolcu sayısı karşısında uçak sefer sayılarında artış beklenirken, sefer sayılarının dönem dönem düşürülmesi mağduriyet yarattığı vurgulandı.

Van’ın kaderiyle baş başa bırakıldığı, sorunun çözüme kavuşacağına yönelik verilen sözlerin ve açıklamaların karşılıksız kaldığını belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, bilet fiyatlarının da Türkiye ortalamasının çok üstünde seyretmesinin soruna kayıtsız kalındığının en büyük göstergesi olduğunu ifade etti.

“VAN KADERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKILMIŞTIR”

Van TSO yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yaklaşık iki yıldır her alanda dile getirilen, hatta sosyal medya üzerinden kampanya oluşturulacak noktaya ulaşan ilimizin uçak seferleri konusunda yaşadığı sıkıntı ne yazık ki güncelliğini koruyor. Ülkenin en doğusunda yer alan ve uzaklık nedeniyle ulaşımda genellikle havayolunun tercih edildiği ilimizde, her yıl artan yolcu sayısı karşısında uçak sefer sayılarında artış beklenirken, sefer sayılarının dönem dönem düşürülmesi mağduriyet yaratmaktadır. Bu konuda kent dinamiklerinin tamamının sürecin içinde yer almasına ve sorunun çözümü konusunda kamuoyu oluşturmasına rağmen herhangi bir sonuç alınamamış ve Van kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Sorunun çözüme kavuşacağına yönelik verilen sözler ve beyanatlarda ne yazık ki karşılıksız kalmıştır. İlimiz ticaretinin, turizminin, sanayisinin, kalkınmasının en temel koşullarından biri olan havayolu ulaşımı konusunda bu kadar girişime rağmen çözüm üretilmemesi hatta Türk Hava Yolları Yönetim Kurulunun ilimizde yaptıkları toplantı sonrasında kısa süre içerisinde sorunu çözeceklerine yönelik beyanatları ne yazık ki sorunun çözümüne katkı sunmamıştır. Yeterli yolcu potansiyeline rağmen halen uçuş sayılarının arttırılmaması ve bilet fiyatlarının Türkiye ortalamasının çok üstünde seyretmesi soruna kayıtsız kalındığının en büyük göstergesidir. Ankara ve İstanbul’a yakın mesafelere Türkiye’nin birçok ilinden ihtiyaç fazlası çok sayıda sefer bırakılırken, İlimizde uçuş sayılarının azaltılması ve birçok kentin iki katı fiyatına bilet satışının yapılması manidardır! Başta İstanbul ve Ankara uçuşları olmak üzere halkımızın uçak seferleri konusunda yaşadığı soruna ivedilikle çözüm bulunmalıdır. Bu konuda Türk Hava Yolları ile birlikte diğer özel havayolu şirketlerini ve özellikle karar vericileri duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2023, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER