Van Tarım Fuarı büyük ilgi gördü

Van'da İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından düzenlenen ve 3-7 Mayıs tarihleri arasında açık olan 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı büyük ilgi gördü.

Van Tarım Fuarı büyük ilgi gördü

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 13. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı büyük bir ilgi gördü. Özellikle çiftçiler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen fuarda sergilenen yeni makineler büyük beğeni topladı.

13. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na yaklaşık olarak 80 firma katılım sağlarken, 150'ye yakın marka fuarda sergilendi.

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim tarafından organize edilen 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürünlerinin yanı sıra, 81 ilden gelen yöresel lezzetler yer aldı.

13. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda başta Van olmak üzere, çok sayıda ilden firmaların ürünlerini sergilenirken, bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyelerinden ziyaretçiler katılım sağladı.

Fuarda, tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürün grupları yer aldı.  7 Mayıs Pazar gününe kadar açık olan 13. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda aynı zamanda 81 ilden gelen yöresel ürünler de Vanlılarla buluştu.

ÇELİK: "VAN'DAKİ TÜM FUARLARIMIZ HER GEÇEN YIL DEĞER KAZANIYOR"

Fuarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, "Bu yıl 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'mızı da başarıyla tamamladık. Öncelikle fuarımıza yoğun ilgi gösteren Van halkına çok teşekkür ediyorum. Fuarımızın en büyük özelliği, Güney ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde nadir yapılan fuarlardan biri olmasıdır. Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Siirt, Bitlis, Hakkari gibi illerin yaklaşık 9 ilin tek fuarı olan 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'mız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. Van'daki tüm fuarlarımız her geçen yıl değer kazanıyor. Fuarımızda bu yıl tarım aletleri, tarım makineleri ve tarım teknolojileri anlamında %10'luk bir büyüme gerçekleştirdi. Bu da Van tarımının her geçen yıl daha iyiye gideceğini gösteriyor. Fuarımızda 80 firmamız 150'ye yakın markamız tanıtımlarını yaptı. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'mızda yöresel ürünler ve gurme grubumuz da yer aldı. Burada da yine Karadeniz'den süt ve süt ürünleri, Ege'den zeytin ve zeytin yağlarımız, Gümüşhane'den pestil kömemiz, Türkiye'nin dört bir yanından coğrafi işaretli ve lezzetli ürünleri de yine fuarda gelen misafirlerimizle buluştu. Tekrar fuarımıza yoğun ilgi gösteren tüm Van halkına ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2023, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29