Van Şehir Stadı’yla alakalı yeni karar

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne göndermiş olduğu yazıda Van Atatürk Şehir Stadyumu kale arkası tribünlerinin güçlendirme ihtiyacı olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine Van Valisi Ozan Balcı’yla görüşen Vanspor yönetimi, kale arkası tribünlerinin bakıma alınma kararının ileri bir tarihe alındığını duyurdu.

Van Şehir Stadı’yla alakalı yeni karar

Van Atatürk Şehir Stadyumu, 2011 yılında meydana gelen depremler sonrası ağır hasar gören tribünlerin yenilenmesi için 2018 yılında bakıma alınmış, hasarlı kısımları haziran ayında yıkılmış ve 2 bin kişilik portatif tribün inşa edilmişti.

Yenileme çalışmaları asgari ihtiyacı karşılamak amacıyla yapılan Van Atatürk Stadyumu için flaş bir karar alındı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalar sonrası stadyumun kale arkası tribünlerinin elverişli olmadığı tespit edilmişti.

Bu kapsamda Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda kale arkası tribünlerinin mutlak süratle güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Bunun üzerine konuyu Van Valisi Ozan Balcı’yla görüşen Vanspor yönetimi, bu kararın ileri bir tarihe ertelendiğini ve bu sezon kale arkası tribünlerinin maçlarda kullanılacağı ifade edildi.

Vanspor Futbol Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “Van Valimiz Sayın Ozan Balcı ile yapılan görüşme neticesinde, bu sezon bakıma alınacak olan kale arkası tribün kararı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sezon boyunca kale arkası tribünümüz maçlarda kullanılacaktır” ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- SALİH DENİZ

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2023, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER