Van SDİ’den, Kılıçdaroğlu’na tepki…

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadeye ayakkabıları ile basarak verdiği poza sert tepki gösterdi. İnisiyatif dönem başkanı Mehmet Ali Uca, milletin değerlerini ayaklar altına alan zihniyetin dini değerlerle ve Müslümanlarla helalleşme mantığının ikiyüzlülük olduğunu ifade etti.

Van SDİ’den, Kılıçdaroğlu’na tepki…

Katıldığı iftar programı sonrası seccade üzerine ayakkabıları ile basarak poz veren Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştiren Uca, milletin değerlerinin Cumhuriyet tarihinde olduğu gibi halen de alenen aşağılandığını ifade etti.

CHP zihniyetinin hiçbir zaman dini değerlere ve Müslümanlara saygı duymadığını ifade eden Uca, CHP’nin her zaman halkımızın değerleri ile kavgalı olduğunu ve dini motiflerle donatılmış bir neslin yetişmesini istemediğini belirtti.

Asıl meselenin sadece seccade olmadığını dile getiren Uca, “Her seçim döneminde Müslümanların oylarını alabilmek için ıslâh olduklarını ve artık “eski hatâları” tekrarlamayacaklarını söyleyerek şirinlik yapmaya çalışmaktayken öte taraftan bilmeyerek oldu yalanına sığınıp ‘seccadeye ayak basma’, ‘Kur’an kurslarına orta çağ zihniyeti benzetmesi yapma’, ‘Başörtüsünün çul ve bez parçasıyla bir görülmesi’ ve ‘Medreseleri dozerle yıkarız’, gibi çıkışlar yaparak da kendi cenahlarına da ince mesajlar vermekte ve onların da gönüllerini almaktadırlar. Ancak Helâlleşme çağrıları, göstermelik ibadetleri bir aldatmacadan ibârettir. Ne kadar samimiyetsiz davrandıklarını göstermekten de de çekinmiyorlar. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun "Sağdan oy almak için takiyye yapıyoruz, onlar gibi görünmeye çalışıyoruz" ifadeleri her şeyi özetlemektedir. Başörtüsüne bir metrelik bez parçası diyen, camileri ahıra çeviren, evrensel mesaj olan ezanı Türkçe okutan, Milletin değerlerini aşağılayıp, ayaklarının altına alan bu zihniyetin oy peşinde oldukları apaçık ortadadır. Ancak bilmedikleri bir şey var, bu halk; bunların Allah Resulü’ne hakaret ettiklerini, sahabeye küfrettiklerini, Müslümanları ve değerlerini aşağıladıklarını, İslam’la uğraşmaktan başka da ideolojilerinin olmadığını artık görmekte ve göstermelik başörtüsü takmakla, helalleşelim söylemiyle bu zihniyetin değişmeyeceğini çok iyi bilmektedir. Çünkü bu zihniyetin dünden bugüne en belirleyici vasfı İslâm düşmanlığıdır ve bu genetik karaktersizlikleri, fıtrat ve misyonları kalıtımla günümüzdeki uygulayıcıları yoluyla devam etmektedir. Çok uzağa gitmeden yakın zamanda CHP'lilerin İslam'a ve mukaddesatlarına yönelik; Milletvekili Falih Rıfkı Atay’ın: "İslamiyet denince aklıma çorap kokusu gelir." Eski Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un: "İslâm 14 asırlık sakat bir inançtır. İslâmiyet ilerlemeye engeldir. Bu dinle yürünmez, mahvoluruz." Milletvekili Canan Arıtman’ın: "Başörtüsünü Sümerler’de fahişeler takardı." Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan’ın: "Bizim yalancı Muhammed’e ve onun uydurduğu (haşa) Tanrı’ya ihtiyacımız yok." Eski Dışişleri Bakan Müsteşarı Tevfik Kamil Köperler: "Biz otuz sene sonra gençliğin kafasını Allah ve Peygamber gibi boş laflardan kurtarmış olacağız." Türkan Saylan’ın: "Çocuklarımızın namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. Tanrı’nın yaptığı yasalara değil, insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz” CHP’li Yaşar Nabi’nin: "Motorların şarkısı olsun yeni bestemiz/Yeni din ezanları, minareler yerine/bulutlara püsküren bacalarda okunsun” hakaretlerini unutmamız mümkün değildir. Bir daha tekrar ediyoruz: Sakın, bize ıslah olduğunuzu ve artık ‘eski hatâları tekrarlamayacağınızı söylemeyiniz. Çünkü daha önce de bizleri böylece uyuttunuz. Artık tecrübelerimizle ve bizzat yaşayarak öğrendik ki, “huylu huyundan” vazgeçmiyor. Herkes tabiatının gereğini yapıyor. Şunu kesin olarak biliniz ki, sizler samimi değilsiniz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2023, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29