Van Sağlık Fuarı, yoğun ilgi gördü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde, kuruluşunun 40. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen olan 1. Uluslararası Sağlık Fuarı ve Sağlık Bilimleri Kongresi, yoğun ilgi gördü. Van'da ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Fuarı ve Sağlık Bilimleri Kongresi, 4 gün boyunca devam etti.

Van Sağlık Fuarı, yoğun ilgi gördü

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilen, fuar ve kongrelerin bir arada hazırlandığı dev organizasyon 27 - 30 Ekim 2022 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'dan sonra beşinci en fazla fuar organizasyonu gerçekleştiren illerin başında gelen Van, bu kez de 1. Uluslararası Sağlık Fuarı ve Sağlık Bilimleri Kongresi'ne ev sahipliği yaptı.

65 firmanın yer aldığı 120 markanın temsil edildiği 1. Uluslararası Sağlık Fuarı ve Sağlık Bilimleri Kongresi'nde sağlık bilimleri anlamında hizmet veren tüm firmalar stant kurarak, sektör profesyonelleriyle önemli bir iletişim köprüsü kurmaya çalıştılar.

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilen ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Uluslararası Sağlık Fuarı ve Sağlık Bilimleri Kongreleri, yoğun ilgi gördü.

Sağlık bilimleri ve teknolojilerinde bölgedeki tek fuar ve kongre olma özelliğini taşıyan Van Uluslararası Sağlık Fuarı ve Sağlık Bilimleri Kongresi'ne İran, Irak ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeden ve Türkiye'nin hemen hemen tüm bölgelerinden alım heyetleri, öğrenci ve akademisyenler katılım sağladı.

Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, KOSGEB'in destekleri ile düzenlenen Van Uluslararası Sağlık Fuarı ve Sağlık Bilimleri Kongresinde, Türkiye, İran ve Irak başta olmak üzere birçok ülkeden gelen akademisyenler ve sektörün önde gelen yatırımcıları, sektörle ilgili firmalar ve yeni pazar arayışında olan firmalar Van'da bir araya geldi.

Dev organizasyon çerçevesinde Türkiye'nin önde gelen sağlık hizmeti sunucuları, sektörde öncü birçok marka ve kurum, özel ve kamu hastaneleri, diş depoları, biyokimya ve diğer alanlarda laboratuvar ekipmanları pazarlayan medikal firmaları, hastane hizmet sektörü de fuardaki yerini aldı.

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi öncülüğünde uluslararası düzeyde organize edilen Sağlık Bilimleri Kongresi'nde akademisyen ve öğrenci kongreleri de yoğun ilgi gördü.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2022, 08:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin AVCI
Emin AVCI - 1 yıl Önce

Pazar günü bizi mutlu ettiğiniz için, sizin ve teknik ekibi ile futbolcu kardeşlerimin emeğine sağlık.

SIRADAKİ HABER

banner29