Van Sağlık Fuarı kapılarını açtı

Van'da ilki geçtiğimiz yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde organize edilen bu yıl ise İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından ikincisi düzenlenen Van Sağlık ve Medikal Fuarı kapılarını açtı. 25 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek olan fuar, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Van Sağlık Fuarı kapılarını açtı

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından Van'da bu yıl ikincisi düzenlenen Van Sağlık ve Medikal Fuarı, yoğun bir katılımla kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Sağlık Bilimleri ve teknolojilerinde bölgedeki tek fuar olma özelliği taşıyan Van Sağlık ve Medikal Fuarı Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde ikinci kez kapılarını açarken, 25 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, Ticaret Bakanlığı, TOBB, Van Valiliği, Van YYÜ, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, KOSGEB'in destekleri ile düzenlenen fuar, Türkiye, İran, Azerbaycan, Irak başta olmak üzere birçok ülkeden gelen firmalar stant açtı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan açılış törenine, Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Van TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Değer, Van OSB Başkanı Mehmet Aslan, İpekyolu Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Güler, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun'un yanı sıra, Türkiye, İran, Azerbaycan, Irak ve diğer ülkelerden gelen firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

UYGUN: "YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN 45 KATILIMCIMIZ VAR"

Açılış programında konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun, "Fuarımız Türkiye'nin 4 ilinde yapılan ve beşincisi Van'da yapılan bir fuardır. Yurt içi ve yurt dışından 45 katılımcımız var. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen, sağlık medikal alanında faaliyet yürüten ve sağlık alanında ürün tedariği gerçekleştiren firmalarımız stant kurmuş durumdalar. Fuar 3 gün boyunca devam edecek. 150 markanın ürünleri sergilenecek" dedi.

TOSUN: "BÖYLE ORGANİZASYONLARIN SAYISININ ARTMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"

Daha sonra söz alan Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun ise, "Şehrimiz için daha emekleme aşamasında olan sağlık turizmi alanlarında bizlere çok ciddi destekler verecek, ufkumuzu açacak yurt içi-yurt dışı katılımcılarla beraber ileriki yıllarda daha büyük bir organizasyon haline gelecektir bu fuar. Bizler de ilin sağlık yöneticileri olarak böyle organizasyonların sayısının artmasını temenni ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, davetliler ve fuara katılan vatandaşlar stantları gezdi.

25 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek olan fuar kapsamında, Halk Eğitim Merkezi önünden her saat başı ücretsiz servisler kaldırılıyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER