Van önemli zirveye hazır…

'Van Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi' Van İş Geliştirme Merkezi (Van İŞGEM), Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA), İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) ve Van Teknokent iş birliği, girişimcilik ve teknoloji konusunda farklı uluslararası kuruluş ve organizasyonların destekleri ve Van Valiliği, Van  Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Sponsorluğunda, 30-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenecek.

Van önemli zirveye hazır…

Bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak hedefi ile yoluna devam eden, girişimciliğin şehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde gelişmesinde rol oynama misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Van İŞGEM yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarla bir araya gelerek yabancı girişimcilerin ülkemizde işlerini kurmalarını, yatırım yapabilmelerini sağlayabilmek amacıyla bir adım attı.

Nisan 2022 ayından itibaren yapılan proje çağrılarına iki ay içinde 14 ülkeden 300’ün üzerinde proje başvurusu alınmış, konularında bilgili ve deneyimli 18 değerlendirme uzmanı her projenin 3 farklı uzman tarafından değerlendirilmesi suretiyle görüşlerini belirtmiş ve sonuçlar 5 kişilik “Değerlendirme Komitesi” tarafından incelenmesi ile de Zirve süresince tanıtımı ve sunumu yapılacak 46 proje seçildi.

30 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da Açılış Konuşmaları ile başlayacak Zirve’nin ilk gününde söz konusu seçilen 46 proje hakkında kurulacak stantlardan proje sahipleri projeleri hakkında bilgi verilecek.

Açılış Konuşmalarını Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Selçuk, Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA) Başkanı Dr. Alireza Rastegar, İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) Dr. Mahmod Saberi, Avrupa Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Snjezana Baroness Rajacıc ve Van Valisi Dr. Ozan Balcı’nın yapacağı “Van Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi”, IFIA Innovation Standard Proje Müdürü Masoud TAJBAKHSH’ın “İnovasyonun Standartları” başlıklı konuşması ile devam edecek.

Öğleden sonra ilk oturum olan “Devlet Destekleri ve Yatırımcı” başlıklı panelde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, TÜBİTAK/TEYDEB, DAKA ve Van Teknokent yönetici ve uzmanları girişimcilerin alabilecekleri destekler, yatırım ortamının özellikleri ve yatırımcıların beklentileri üzerine bilgi ve tecrübelerini paylaşacaktır. Sonrasında da iki ayrı panelde 12 projenin sunumu gerçekleştirilecek.

Akşam ise tüm girişimcilerin ve yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin katılacakları Ödül Töreni ve Gala Yemeği yine aynı yerde düzenlenecek, 46 proje içinde en yüksek puanı alan projelere birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilecek.

31 Temmuz Pazar günü ise 4 farklı salonda 36 proje paralel oturumlar şeklinde proje sahipleri tarafından dinleyicilere aktarılacaktır. Öğleden sonra ise konuklar için düzenlenen gezi ile organizasyon tamamlanacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2022, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER