Van Mutfak ve Gurme Fuarı'nı 22 bin 875 kişi ziyaret etti

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Van'da ilk kez düzenlenen, 27'si yerel olmak üzere 39 firmanın katılım sağladığı ve 3 gün boyunca devam eden Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı'nı 22 bin 875 kişi ziyaret etti.

Van Mutfak ve Gurme Fuarı'nı 22 bin 875 kişi ziyaret etti

Coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra, yemekler, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve konserve gibi ürün gruplarının yer aldığı Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı, binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Coğrafi işaret tescili alan Sengeser, Ayran Aşı, Tandırda Van Balığı, Kavut, Murtuğa, Kürt Köftesi, Keledoş, Otlu Peynir, Van Pastası, Savatlı Gümüş İşlemeciliği'nin yanı sıra coğrafi işaret başvuru süreci devam eden Edremit Elması, Sıhke Kavunu, Çirişli Buğur Pilavı, Ciğer Köftesi, Ekşili Yemeği, Tandır Ekmeği, Taptapa Ekmeği, Helise, Erişte Aşı, Acem Köftesi, Van Tavası, Erişte Pilavı, Kavurmalı Çılbır, Pişürük Çorbası, Kabak Borani, Şile Yemeği, Van Cacığı, Çatal Tatlısı, Eğirdek Tatlısı, Van Kıymalısı, Kaburga Kebabı, Üzümlü Pilav, Soğan Dolması fuarı ziyaret edenlere ikram edildi.

Ankara, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Sivas Hakkâri'den de firmaların stant açtığı ve ünlü aşçıların da yer aldığı fuar, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 22 bin 875 ziyaretçiyi ağırladı.

Van'da ilk kez düzenlenen olan fuara nihai tüketici, yiyecek ve içecek toptancıları, gıda ve içecek perakendecileri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, cafe, restoran ve bar işletmecileri, fastfood zincirleri, kantin ve büfe işletmeleri, bakkaliye grubu, ulusal marketler, yerel marketler, yemek fabrikaları ve catering firmaları, sağlık kuruluşları ve eğitim kurumları gibi kişi, firma ve kurumlar katılım sağladı.

Van'da ilk kez düzenlenen Yöresel Ürünler ve Gurme Fuarı'nda coğrafi işaretli ürünler, yöresel ve benzersiz ürünler ziyaretçilerin hizmetine sunularak eşsiz bir deneyim yaşamaları sağlandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER