Van Mobilya ve Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı

Van'da ilki 2019 gerçekleştirilen, pandemiden dolayı bir yıl ara verilen, geçtiğimiz yıl ikincisi gerçekleştirilen Van Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kentte fuar kültürünün oturduğunu ifade etti.

Van Mobilya ve Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı

Bölgenin en büyük Van Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Van EXPO fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Tüm ürünlerin bir arada sergilendiği, çok büyük indirim ve kampanyaların olduğu fuara ilk günden yoğun katılım olduğu görüldü. Bölgenin fuar merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Van, 16-20 Mart tarihleri arasında Van Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'na ev sahipliği yapacak.

20 Mart tarihine kadar açık olacak olan Van Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nda, her gün gelinlik defilesi, çeşitli etkinlikler ve fuara özel çekilişler düzenlenecek.

Van EXPO fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Van Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışına Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Van OSB Başkanı Memet Aslan,  Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Anatolia Fuar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik, AK Parti Sosyal İşler Başkanı Abdurrahman Çohaz, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık,  SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, Van Lokantacılar Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık, Van Marangozlar ve Keresteciler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Necmettin Toprak ve çok sayıda davetli katıldı.

VALİ BİLMEZ: "KENTİMİZDE FUAR KÜLTÜRÜ OTURDU"

Fuarda konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Bilindiği gibi Van bu aralar oldukça heyecanlı bir festivale ev sahipliği yapıyor. Özellikle Nevruz Bayramı'ndan dolayı yaklaşık 3 hafta bir resmi tatil söz konusudur. Bu süre zarfında İran'dan ilimize ciddi anlamda misafir gelmektedir. 2015 yılından beri kentimizdeki bütün esnaflarımız, tüccarlarımız, STK'larımız, meslek odalarımız, kamu kurumlarımız, belediyelerimiz el ele verip, kentimizde bir alışveriş festivali kültürünü oturttular. Bu festival kapsamında da Asya Fuarcılık da boş durmadı. Kentimizde fuar kültürünü oturttular. Bu festivalimiz kapsamında Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı da çok anlamlı oldu. Çünkü kent nüfusumuz 1 milyon 150 bin civarında ve kentteki nüfusumuzun %64'ü 30 yaşın altındadır. Tam evlilik ve yuva kuracak, evlilik hazırlığı yapacak yaşa gelen gençlerimiz var. Bu fuarı düzenleyen, bu fuarda görev alan bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum. Esnaflarımız 2 yıllık pandemi sürecini geride bıraktı. Bu süreçte biraz da daralma yaşadılar. Bütün esnaflarımız alışveriş festivali ile birlikte, büyük bir umut ve beklenti içerisine girdi. İnşallah bu fuarda yer alan bütün firmalarımız, her umduğunu bulacak hem de vatandaşlarımız bu fuarda aradıklarını bulacaklar. Umarım bu fuar gençlerimizin daha fazla evlenmesine, daha çok yuva kurmasına vesile olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuarın ilimize, bölgemize, firma sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

ULAK: "FUARIMIZDA 60 FİRMA VE 100'E YAKIN MARKA BULUNUYOR"

Daha sonra söz alan İpekyolu Expo Aş Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ulak ise, "Mobilyadan gelinliğe, fotoğrafçılardan organizasyon firmalarına kadar her şeyi Van Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nda bulabileceksiniz. Fuarımızda 60 firma ve 100'e yakın marka bulunmaktadır. Fuarımızın hem Van'a, hem de katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kurdele kesiminin ardından katılımcılar fuar alanını gezerek, firmalardan bilgi aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29