Van, Milli Hentbolculara ev sahipliği yapacak

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) elemeleri kapsamında ikinci maçını Kuzey Makedonya ile 16 Ekim'de Van'da oynayacak. Daha önce A Milli Erkek Voleybol Takımı'na ev sahipliği yapan Van, bu kez Milli Hentbolculara ev sahipliği yapacak.

Van, Milli Hentbolculara ev sahipliği yapacak

Milli Erkek Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) elemeleri kapsamında ilk maçını 13 Ekim'de deplasmanda Portekiz ile yapacak. A Milli Takım, ikinci maçını ise, Kuzey Makedonya ile 16 Ekim'de Van'da oynayacak.

16 Ekim 2022 tarihinde saat 17.00'de Van Nur Tatar Spor Salonu'nda oynanacak olan Türkiye-Makedonya Hentbol Milli Maçı TRT Spor Yıldız Kanalında canlı olarak yayınlanacak. Daha önce A Milli Erkek Voleybol Takımı Van'da Hollanda Milli takımı ile mücadele etmişti.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2018 yılında Van'da oynanan 2018 CEV Avrupa Ligi Altın Kategori B Grubu ikinci maçında Hollanda'yı 3-2 yenmeyi başarmıştı. Mayıs ayında Edremit İlçesi'ndeki Nur Tatar Spor Salonu'nda özellikle gençlerin ve üniversiteli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği, çekişmeli geçen maçta milliler, güçlü rakibi karşısında taraftarların da büyük desteği ile galip gelmeyi başarmıştı.

Van 16 Ekim ise bu kez Milli Hentbolculara ev sahipliği yapacak. Özellikle gençlerin ve üniversiteli öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi beklenen maçta, milliler Kuzey Makedonya'yı eli boş göndermek  istiyor.

HALAY: "VAN HALKINDAN ÇOK BÜYÜK BİR DESTEK BEKLİYORUZ"

A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, 16 Ekim'de Van'da oynayacakları Kuzey Makedonya maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Makedonya takımı ile Akdeniz Oyunları'nda oynadık. Onlar da yeniden bir yapılanma içerisinde. Onlar da farklı bir oyuncu grubu içerisinde oynayacaklar. Ana kadrodaki tecrübeli oyuncuları milli takıma çağırdıklarını biliyoruz. Ayrıca genç bir ekiple gelecekler. Maçta şansların yüzde 50-50 olduğunu düşünüyorum. Van halkından da çok büyük bir destek bekliyoruz. Eğer o desteği arkamızda hissedebilirsek biz de güzel bir oyunla Makedonya'yı evine puansız göndermek için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Kısa vadede hedefimiz 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'da yer almak. Önemli göstergelerden bir tanesi, bizim burada oynanacak maçlardan çıkarttığımız sonuçları 2025, 2026, 2028'e kadar götürmek olduğunu söyleyebilirim. Ama kısa vadede en önemli hedef 2024 Avrupa Şampiyonası'nda yer alabilmek. Bunun için de özellikle bu 2 maçtan alacağımız 1 galibiyetin bizim için yüzde 60-70 oranında Avrupa Şampiyonası'nın kapısını aralayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HACIOĞLU: "VAN'DA MAKEDONYA'YI YENİP PUAN ALMAK İSTİYORUZ"

A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın sol kanat oyuncusu Harun Hacıoğlu ise, "Van'da Makedonya'yı yenip puan almak istiyoruz. Gruptan iyi bir puanla çıkarsak Almanya'ya gideceğiz Avrupa Şampiyonası için. Almanya'da oynamak bizim için çok iyi bir tecrübe olacak. Eğer oraya kalabilirsek, Almanya'daki Türklerin de desteğiyle güzel sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

16 Ekim 2022 tarihinde saat 17.00'de Van Nur Tatar Spor Salonu'nda oynanacak olan Türkiye-Makedonya Hentbol Milli Maçı TRT Spor Yıldız Kanalında canlı olarak yayınlanacak.

Van Bölge Gaüzetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER