Otluca Mahallesi’ndeki çocuklar ilk kez sinema izledi

Van’ın Tuşba ilçesi Otluca Mahallesi’nde çocuklar, ilk kez sinema izlemenin keyfini yaşadı.

Otluca Mahallesi’ndeki çocuklar ilk kez sinema izledi

Bende Varım Derneği çocuklara yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Dernek, bu kapsamda Tuşba İlçesi, Otluca Mahallesi’ndeki çocuklarla bir araya gelerek, sosyal tesislerde sinema izleme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan 30’u aşkın çocuk ilk kez sinema izledi. Dernek tarafından çocuklara mısır, pasta ve meyve suyu ikram edildi.

“FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİN ETKİSİNİ AZALTMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Dernek Başkanı Kübra Bedirhanoğlu, özellikle kırsal mahallelerde ikamet eden çocuklara ulaşarak kültür faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, “Amacımız sinemaya ulaşamayan çocuklarımıza sinema kültürünü kazandırmak ve keyfini yaşatmak. Çocuklara mısır ve içecek ile gerçek bir sinema ortamı sağlamaya çalıştık. Keyifleri görülmeye değerdi ve onların mutluluğu ve enerjileri derneğimizin de motivasyonunu arttırdı. Ülkemizdeki fırsat eşitsizliklerinin özellikle çocuklar üzerindeki etkisinin azaltmak için yola çıktık. Şimdi sinema ile başladık ama bunu diğer alanlarda da gidermeye çalışacağız. Çocuklarımızın mutlu olduğu bir ülke temennisiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“BU TÜR ORGANİZASYONLAR ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Etkinliğe katılan CHP Tuşba İlçe Başkanı Şükrü Şahar da bu tür etkinliklerin bölgedeki gençler ve çocuklar için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu tür organizasyonlar gerçekten çocuklar için çok önemlidir. Ben de bu mahallede ikamet ediyorum. Buralıyım. Böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmak ayrıca gurur verici. Sayın Dernek Başkanı Kübra hanıma ve ‘Bende Varım Derneği’ çalışanlarına böylesi bir etkinlik için çok teşekkür ediyorum. Umarım bu geniş coğrafyadaki her bir çocuğa ulaşırlar” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER