Van Milli Eğitim Müdürü Aras oldu

Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke'nin Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmasının ardından, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ise eğitim hayatının büyük bir bölümünü Van'da geçiren Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras atandı.

Van Milli Eğitim Müdürü Aras oldu

Geçtiğimiz hafta Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke'nin Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmasıyla, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kimin atanacağı merak ediliyor. Yapılan yeni atamayla Tevke'den boşalan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Siirtli Mehmet Nurettin Aras atandı.

Eğitim hayatının büyük bir bölümünü Van'da geçiren Mehmet Nurettin Aras, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapıyordu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Aras, Van'da sınıf öğretmenliği, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı ve okul müdürlüğü yaptıktan sonra Van İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, ardından Van Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevleri yaptı.

Van'ın eğitimini yakından bilen Aras, bundan sonraki süreçte Van İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapacak.

MEHMET NURETTİN ARAS KİMDİR?

1973 Yılında Siirt´te dünyaya geldi. 1995 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Van'da Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladı.

1997-2006 yılları arasında Van Ferit Melen İlköğretim Okulu´nda sırasıyla; Müdür Yardımcılığı, Müdür Başyardımcılığı ve Okul Müdürlüğü yaptıktan sonra Van İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne, ardından Van Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

05.08.2008 tarihinde İstanbul İl Millî Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atanmış ve daha sonraki süreçte İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Mehmet Nurettin Aras, evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

13.09.2019 tarihinde Esenler İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü görevine başlamıştır.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER