Gürpınar İlçe Devlet Hastanesi’ne diş üniti desteği

Van’ın Gürpınar Belediyesi, daha kaliteli sağlık hizmeti sunması amacıyla İlçe Devlet Hastanesine Diş Üniti aldı.

Gürpınar İlçe Devlet Hastanesi’ne diş üniti desteği

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğine olan yoğun talebi karşılamak amacıyla İlçe Devlet Hastanesine Diş Üniti desteğinde bulunduklarını söyledi.

Her alanda vatandaşın hayatını kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Tanış, “Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti veren poliklinik sayımız daha önce birdi. Haliyle hastalarımız yoğunluk ve randevu bulma sorunuyla karşılaşıyorlardı. Klasik belediyecilikten uzak vatandaşın her türlü yarasına merhem olmaya çalışan Belediyemiz bu konuyu da gündemine alarak çözüme kavuşturdu. Hastanemize aldığımız yeni diş üniti ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün de hekim görevlendirmesiyle poliklinik sayımızı 2’ye çıkardık. Hem hastalarımız hem de hastane çalışanlarımız bu durumdan memnun kaldılar” dedi.

Hastane Müdürü Yavuz Taşhan da açılan yeni poliklinik sayesinde hasta bekleme süresinin azaldığını söyledi.

Taşhan, “Hastanemizin ikinci diş polikliniğine ihtiyacı vardı. Bu konuda Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış’ın desteğiyle ikinci polikliniğimizi açtık. Günlük hasta sayımız 50 civarında. Her iki polikliniğimiz de aktif olarak hasta kabulü yapıyor. Başkanımız Hayrullah Tanış’a vermiş olduğu bu destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER