Van, meyve fidanları ve süs bitkileriyle donatılacak

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Valilik koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile fidanların yetiştirilmeye başlandığı orman fidanlık sahasında incelemelerde bulundu.

Van, meyve fidanları ve süs bitkileriyle donatılacak

Van'ın her yerinin meyve fidanları ve süs bitkileriyle donatılacağını belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, geçtiğimiz 1 milyon 138 bin meyve fidanının toprakla buluşturulduğunu belirtti.

Vali Balcı, bu yıl 560 bin badem, 120 bin sedir, 345 bin ceviz, 1 milyon 25 bin fidan ile süs bitkisi, 4700 gelibolu, 6 bin Amerikan sarmaşık, 6 bin ateş dikeni, 4 bin 700 oya, 3 bin berberis, 6 bin dağ muşmulası, 16 bin 500 ada çayının vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağını vurguladı.

Van Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile fidanların yetiştirilmeye başlandığı orman fidanlık sahasında incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Balcı, Van'ın her yerinin meyve fidanları ve süs bitkilerinin yanı sıra, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yetiştirilen Van'a özgü yerel meyve fidanlarıyla donatılacağını müjdeledi.

Orman fidanlık sahasında incelemelerde bulunduktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Balcı, "Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yetiştirilen Van'a özgü yerel meyve fidanlarından geçen yıl;  10 bin asma, 50 bin elma, 20 bin kayısı, 10 bin armut, 10 bin erik , 10 bin vişne, 10 bin ceviz, 8 bin kiraz, 5 bin karadut, 5 bin ayva, 1 milyon Erciş Üzümü, toplam 1 milyon 138 bin adet meyve fidanı toprakla buluştu. Ayrıca; orman İşletme Müdürlüğündeki fidanlıkta yetiştirilen 560 bin badem 120 bin sedir, 345 bin cevizden oluşan 1 milyon 25 bin fidan ile süs bitkisi olarak 4 bin 700 gelibolu, 6 bin Amerikan sarmaşık, 6 bin ateş dikeni, 4 bin 700 oya, 3 bin berberis, 6 bin dağ muşmulası, 16 bin 500 ada çayı vatandaşlarımıza dağıtılacak ve Van'ın her yeri meyve fidanları ve süs bitkileriyle donatılacak" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER