Van Kitap Fuarı açıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımı ile kitapseverlere buluştu.

Van Kitap Fuarı açıldı

   Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarın açılışında konuşan Bakan Fakıbaba, fuarı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na teşekkür etti.

   Fuar vesilesiyle kitap okuma alışkanlığı olmayanların da bu alışkanlığı kazanacaklarına inandığını belirten Bakan Fakıbaba, "Bugün eğitimle ilgili ikinci açılışımız. Kitapların içinde çok önemli bilgiler ve tecrübeler var. Burada hocalarımız var. Okumanın ne kadar önemli olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz. bu anlamda hem valimize ve Belediye başkanlarımıza hem de belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum.  Böylesi fuarların mutlaka kitap okuma alışkanlığına çok büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi.

   "En kıymetli yatırım insana yapılan yatırımdır"

   Fuarın açılış konuşmasını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ise kitap fuarının Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu olduğunu ifade ederek, "Van Büyükşehir Belediyesi olarak, en kıymetli yatırımın insan yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Bu nedenle özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimine kültürüne ve düşünce dünyasına katkı yapacak etkinliklere ağırlık veriyor. Bu tür faaliyetlere daha fazla kaynak ayırıyoruz. Bu yılki kitap fuarımıza 105 kitapevi katlım sağlıyor. Yine çok önemli düşünce insanları, yazar, şair ve araştırmacıyı da halkımızla buluşturuyoruz. Bu fuarda halkımız ve özellikle de 330 bin ilköğretim-lise öğrencisi ve 30 binin üzerindeki üniversiteli gencimiz için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Birçok çocuğumuz ve gencimiz belki de hayatlarında ilk defa bu kadar çok kitabı bir arada görecekler. Bu kitapların yazarlarıyla, şairleriyle tanışma imkanı bulacaklar. Belki de bir kısmının hayatında fuar önemli bir dönüm noktası olacak" diye konuştu.

   "Van Kitap Fuarı halkımızın kitap sevgisine önemli katkı sağlayacak"

   Gösterilen çabaya rağmen ülkemizdeki kitap okuma oranının arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden Vali Zorluoğlu şunları kaydetti:

   "Günde 3-5 saatini televizyona internete ve akıllı telefonlara ayıran insanımızın kitap okumaya ayırdığı sürenin yılda 10 saati bulmaması ilk emri oku olan bir dinin mensupları olarak bizleri üzmektedir. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen, bölgesinde ve küresel ölçekte önemli hedefleri olan bir ülkenin kitap okuma oranının da mutlaka bu hedeflerle orantılı bir şekilde artması gerekir. Kitap fuarlarının bu noktada önemli bir araç olacağını düşünüyoruz. Van Kitap Fuarının da halkımızın okuma alışkanlığı ve kitap sevgisine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz."

   10 gün boyunca kitapseverlere hizmet edecek olan Fuarın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanısıra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat  Zorluoğlu, AK Parti Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Beşir Atalay, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer, Salih Allahverdi ve çok sayıda yazar, şair ve kitapsever katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER