Van Karate Şampiyonası'nda Türkiye dördüncü oldu

Kayseri'de yapılan Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda 47 ilden 231 kulüp ve bin 100'ü aşkın sporcu katılırken, Van 2 altın, 2 gümüş madalya ile Türkiye dördüncüsü oldu.

Van Karate Şampiyonası'nda Türkiye dördüncü oldu

Kayseri'de yapılan Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda 47 ilden 231 kulüp ve bin 100'ü aşkın sporcunun katıldığı şampiyonaya 12 madalya alan İstanbul birinci olurken 9 madalya ile Ankara ikinci sırayı aldı. 7 madalya alan Kocaeli üçüncülük kürsüsüne çıkarken, Van ise 2 altın ve 2 gümüş madalya ile dördüncü oldu.

Vanlı sporculardan Berke Ulaş Ayten ve Emirhan Güngör Yıldız Erkekler 40 kiloda önce finale kaldılar. Finali kazanan Berke Ulaş Ayten şampiyon olurken, Emirhan Güngör ise ikinci oldu.

Yıldız Erkekler 45 kilogram finalinde Mersin'den Erdal Tutkun ile karşılaşan Vanlı sporcu Muhammed Erkam Terim, rakibini 3-0 ile geçerek şampiyon oldu. Vanlı 3 sporcu İstanbul'da düzenlenecek olan WKF Gençlik Ligi'nde ülkemizi milli takım adına temsil edecekler.

Turnuvanın kapanış gününde tatamiye çıkan Vanlı sporcusu Zehra Yanık 2009 doğumlu bayan 40 kilogram finalinde başa baş geçen müsabakanın sonunda kaybederek ikinci oldu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER