Van Kahvaltısı, Van’ı tanıtmaya devam ediyor

Van ilinin en önemli değerlerinin başında gelen Van Kahvaltısı, bütün dünyanın ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Van Kahvaltısı, Van’ı tanıtmaya devam ediyor

Uzun bir pandemi sürecinin ardından yeniden yerli ve yabancı misafirlerine kapılarını açan Van’ın kahvaltı markası Sütçü Kenan, Van’a ve Van Kahvaltısına gösterilen ilgiden bir hayli memnun.

Tadı, çeşitliliği, ürün tazeliği, güler yüzlü hizmetin en önemli durağı olan Van Kahvaltısı, yine dünyanın değişik ülkelerinden farklı isimleri ağırladı.

Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu’nu tercih eden, burada Van Kahvaltısı ile gezisini taçlandıran özellikle yabancı turistler, Van Kahvaltısına duyduklarını hayranlığı dile getirirken, yapılan hizmetten de gayet memnun olduklarını ifade ettiler.

İRLANDA: İrlanda’dan Van gelen ve Sütçü Kenan’da Van Kahvaltısı yapan Tomas adlı turist, kahvaltıyı çok beğendiğini belirterek, tüm arkadaşlarına ve çevresine bu lezzeti anlatacağı sözünü vererek, bu muhteşem kahvaltıyı herkesin tatması gerektiğini dile getirdi.

POLONYA: Polonya’dan Pawel ve Selin hanım yine Van Kahvaltısını tercih edenler arasında. Bu ikili de Van ziyaretlerinde Sütçü Kenan’a uğramadan, Van Kahvaltısı yapmadan dönmenin büyük bir eksiklik olduğundan söz etti. Yapılan hizmetten ötürü teşekkürlerini dile getiren Pawel ve Selin Hanım, fırsat buldukça tekrar kahvaltı için Van’a geleceklerini belirttiler.

FRANSA: Fransa’nın Nantes kentinden Van’a kahvaltı için gelen Youenn ve Charles ise, Van Kahvaltısı için övgüler yağdırdı. Kahvaltıyı mükemmel bulduklarını belirten Youenn ve Charles, herkese tavsiye ettiklerini özellikle vurguladılar.

GÜNEY KORE: Van Kahvaltısına dünyanın her yerinden ilgi artarken, Güney Koreli gençlerde bu eşsiz lezzetten geri durmak istemediler. Sütçü Kenan’da Van Kahvaltısı yapan Güney Koreli Socın ve SIHO Muhammed adlı gençler, kendilerini burada misafir eden ve bu güzel lezzetle buluşturan Yeşilgül hanıma teşekkürlerini dile getirdiler.

ALMANYA: Almanya’nın Aschaffenburg kentinden Van’a gelen Osman Adıbelli ve Ailesi, yine Van kahvaltısını tercih edenler arasında yer aldı. Van Ziyaretlerinde özellikle Van Kahvaltısını tercih ettiklerini belirten Osman Adıbelli ve Ailesi, bu önemli kültürün artık tüm dünyada bilindik hale geldiğini söyledi.

İSVEÇ: İsveç’ten Sertip Karhan, Diyarbakırlı Bayram Bozyel ile birlikte Van Kahvaltısında yerini alan isimlerden. Her iki isimde Van ziyaretinde Van Kahvaltısının olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirterek, verilen hizmetlerden ötürü memnuniyetini dile getirdiler.

“DÜNYANIN İLGİSİNİ VAN’A ÇEKMEK ÇOK GÜZEL”

Dünyanın dört bir tarafından Van’a olan ilginin artması, Van kahvaltısına olan teveccühün artmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Sütçü Kenan, Van’a olan bu özel ilginin artması temennisinde bulundu.

Uzun bir pandemi sürecinin ardından yerli ve yabancı misafirleri Van’da görmenin, Van kahvaltısında bu önemli isimleri ağırlamanın gurur verici olduğundan söz eden Sütçü Kenan, “Van kahvaltısına olan ilgi her geçen gün artıyor. Artık insanlar Van kahvaltısı için özel program hazırlıyor. Bu, ilimizin tanıtımı için de son derece önemli. Bu yüzden kahvaltı kültürüne herkesin sahip çıkması gerekir. Bizler sektör olarak bu anlamda büyük fedakarlıklarda bulunuyoruz. Her şeye rağmen bu önemli değere sahip çıkarak, gelecek nesillere en güzel, en doğal haliyle aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Umarım başarılı oluyoruzdur. Özellikle yabancı turistlerin Van Kahvaltısına olan ilgisi çok memnuniyet verici. Hemen hemen her gün dünyanın farklı ülkesinden misafir konuk ediyoruz. Bu da bizi Van adına gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER