Van İnşaat Yapı ve Enerji Fuarı, kapılarını açtı

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından bu yıl 11. düzenlenen İnşaat Yapı ve Dekorasyon ve Emlak Fuarı ile Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı kapılarını açtı. Yoğun bir katılımla kapılarını açan İnşaat Yapı ve Enerji Fuarı, 21 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Van İnşaat Yapı ve Enerji Fuarı, kapılarını açtı

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından 18-21 Mayıs tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 11. İnşaat Yapı ve Dekorasyon ve Emlak Fuarı ile Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı, törenle açıldı.

Mayıs ayı itibariyle fuar startı veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş., büyük fuarlar düzenlemeye devam ediyor. Ortadoğu'da sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen Van İnşaat, Yapı ve Van Yenilenebilir Enerji Fuarı, ilk günden yoğun ilgi gördü.

11. İnşaat Yapı ve Dekorasyon ve Emlak Fuarı ile Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı'na AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turan Avcı, Van OSB Başkanı Memet Aslan, KOSGEB Müdürü Bilal Emre Yörük, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

ÇELİK: "VAN. TÜRKİYE'NİN EN FAZLA FUAR DÜZENLENEN BEŞİNCİ ŞEHRİDİR"

İpekyolu Expo Fuar AŞ Fuar Koordinatörü Özgür Can Çelik, fuarda 60 firma ve 120'den fazla markanın yer aldığını belirterek, "Fuarımızda 60 firma, 120'den fazla marka yer almaktadır. İnşaat yapı mimarlık ve enerji sektöründe hizmet veren firmalarımız, 4 gün boyunca kendi stantlarında hem ürün tanıtımlarını hem de yeni teknolojilerini anlatacaklar. Ayrıca fuarımızın içerisinde bugün başlamak üzere 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde üst kat kongre salonumuzda inşaat yapı ve enerji zirvemiz de devam edecek. Bu zirvemizde de hem üniversitemiz hem diğer sivil toplum kuruluşlarından değerli hocalarımız, yapı enerji ve inşaat sektörüyle ilgili, çevreyle ilgili çok çeşitli bilgiler verecekler. Bunların yanı sıra bildiriler yayınlayacaklar. Fuar alanımız bildiğiniz gibi uzun dönemlerden beri aktif bir şekilde çalışan fuar alanlarından biridir. Geçmiş dönemlerde Van güzel bir fuar şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor diyorduk. Fakat o söylemi artık bitirdik. Van şuan gerçekten Türkiye'nin beşinci büyük fuar şehri olmuştur. Van şu anda Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'dan sonra Türkiye'de en fazla fuar organizasyonu yapılan şehirlerden biridir. Bunların arasında bugün açılışına teşrif ettiğiniz inşaat fuarımız, turizm fuarımız, evlilik hazırlıkları fuarımız, gurme fuarımız, tarım fuarımız, kuyumculuk fuarımız, güzellik fuarımız şu anda Türkiye'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin resmi fuar takviminde yayınlanan fuarlar arasında Van, Türkiye'nin en fazla fuar düzenlenen beşinci şehridir. Bu çok büyük bir gurur ama bu gururu tabii biz organizatörler değil, şehrin yöneticileriyle ve değerli şehrin katılımcılarıyla birlikte yaşıyoruz. Sizler bizim fuarımıza destek vermeseniz, sizler bizim fuarımıza gerekli destekleri vermeseniz zaten biz bu fuarları gerçekleştiremeyeceğiz. Ben bu Van'ın beşinci büyük fuar şehri olması sebebiyle sizlere çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

KAYATÜRK: "VAN, ORTA DOĞU İLE ORTA ASYA'NIN BULUŞTUĞU NOKTADIR"

Daha sonra söz alan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van'ın çok daha iyi anlatılması gerektiğini belirterek, "Doğrusu güzel bir dönemde, güzel bir yerde bulunuyoruz. Kongre ve Fuar Merkezi biliyorsunuz depremden sonra cazibe merkezleri kapsamında meydana getirildi. O gün de buranın çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceği idraki içerisindeydik. Çünkü hep söyleriz bunu, Van, Orta Doğu ile Orta Asya'nın buluştuğu noktadır. Siz Van'dan çıkıp Şırnak'a gittiğinizde Orta Doğu'ya girersiniz. Van'dan çıkıp Ağrı'ya, Iğdır'a gittiğinizde Orta Asya'ya gidersiniz. Bu kadar önemli bir yerin ticaret merkezi olması da gayet mantıklı ve manidardır. Geçmişte Türkiye'de bugün ülkemizde sekiz tane başkentlik yapmış il varsa bunlardan tanesini de Van'dır. İşte bugünkü önemli olaya işaret etmektedir. Ben burada bulunduğum dönemlerde çok sıkça bu fuarlara katılmak istiyorum. Zaman zaman bu fuarlara katılan ülke sayısının yirmi altıyı geçmesi, gelen grupların yüzün çok üzerinde olması da ayrıca sevinç kaynağımız olmaktadır. Biz hem burayı hem OSB bünyesinde ve dışında bulunan tekstil kentlerimizin hem müzemizi ne kadar koruyabilirsek, bunun ne kadar anlatabilirsek, Van'ı o kadar güçlü bir ticaret merkezi, bir sanayi merkezi, bir tekstil merkezi, bir turizm merkezi yapma şansımız var" diye konuştu.

"VAN, İPEKYOLU'NUN EN ÖNEMLİ DURAKLARINDAN BİR TANESİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a çok büyük önem verdiğini belirten Kayatürk, "Benim Ankara ve Van milletvekili olduğum dönemlerde, Van'da yaptığımız uluslararası toplantılara katılan en önemli uluslararası figürler, delegasyonlar gittikleri hiçbir yerde Van'da duydukları heyecanı duyamadıklarını anlattılar. Bunu hem Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamentosu'nda Van'ımıza gelen insanlar söyledi, hem de meşhur Helsinki Formunda birbirinden önemli bakanların yurt dışından geldiğinde Van için söyledikleridir. Van, İpekyolu'nun en önemli duraklarından bir tanesi. O nedenle 2011 yılında biz yeni ilçeler meydana getirdiğimizde, Tuşba tabii ki Van'ın eski tarihin ismi, Urartu'nun başkenti ama bana ve bölgeye yakışır bir İpekyolu ilçesinin de olması gerektiğini söyledik. Bugün İpekyolu bizim Van'daki en büyük ilçemiz. Dolayısıyla bu kadar önemli bir kavşakta bulunan Van'ın bu dönemde ticareten çok daha hızlı gelişmesi, ihracat rekorlarının kırılması buranın sağlık kenti, turizm kenti, sanayi kenti olması için de Allah'ın izniyle 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızın seçilmesiyle yeni bir anlam kazanacak. Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz Van'a çok büyük önem vermektedir. Yani Van'da belki alması gerektiği desteği alamadığından şikâyet etmekle beraber, Van'ı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını ve Van'a olan ilgi ve alakasının da devam edeceğini söylemekte ve bizi de bu konuda görevli kılmaktadır. Bu anlamda fuarımızın da hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra kurdele kesiminin ardından fuara katılan protokol üyeleri, stant alanlarını tek tek ziyaret ederek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER