Van İnşaat Yapı ve Enerji Fuarı, kapılarını açıyor

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından düzenlenen 11. İnşaat Yapı ve Dekorasyon ve Emlak Fuarı ile Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı kapılarını açıyor. Yarın kapılarını açacak olan İnşaat Yapı ve Enerji Fuarı, 21 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Van İnşaat Yapı ve Enerji Fuarı, kapılarını açıyor

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından 18-21 Mayıs tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 11. İnşaat Yapı ve Dekorasyon ve Emlak Fuarı ile Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı'nın hazırlıkları tamamlandı.

Yarın saat 14.00'te düzenlenecek olan törenle kapılarını açacak olan 11. İnşaat Yapı ve Dekorasyon ve Emlak Fuarı ile Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı, Pazar gününe kadar davetlilerini ağırlayacak.

Mayıs ayı itibariyle fuar startı veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş., büyük fuarlar düzenlemeye devam ediyor. 13. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'yla fuar startı veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. daha sonra Van Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı'nı açmıştı.

Yarın 11. İnşaat Yapı ve Dekorasyon ve Emlak Fuarı ile Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı'nı açacak olan veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Van'ı fuarlar şehri haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ortadoğuda sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen Van İnşaat, Yapı ve Van Yenilenebilir Enerji Fuarı eşzamanlı olarak 18-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. 

"SOLARVAN YENİLENEBİLİR ENERJİ FUARI BÖLGEDE İHTİYAÇ HALİNE GELMİŞTİR"

Fuarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İpekyolu Expo Fuar Aş Fuar Koordinatörü Yakup Karaer, "Ortadoğu'nun ülkemize açılan kapısı konumundaki ilimizin komşu ülkelere yakın olması özellikle İran, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetlere kara hava ve demiryolu bağlantısı ticari anlamda ilimizi cazip bir pazar haline getirmiştir. Van İlimiz bulunduğu coğrafik konum itibariyle hızla gelişmekte olması ve beraberinde inşaat yapı ve gayrimenkul sektörünün parlayan yıldızı haline gelmiştir. Ayrıca inşaat yapı sektörü beraberinde 67 sektörü direkt etkilemesi ve lokomotif görevi görmesi nedeniyle fuarımız tüm paydaşlarca desteklenmektedir. Gerek katılımcılarımızı ve gerekse profesyonel ziyaretçilerimizi bölgemizin ve ülkemizin inşaat potansiyeli ile fırsatları hakkında bilgilendirmek, dikkatleri bölgenin bakir inşaat ve enerji potansiyeline çekmek, bu alanlardaki emlak sektörünün avantajlarını tanıtarak, firmalarımızın karlılığı ve reelde cirolarını arttırmaları amaçlanmaktadır. Enerji maliyetlerinin arttığı günümüzde Yenilenebilir Enerjinin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Van Gölü Havzasının GES potansiyelinin Türkiye'deki günlük elektrik  tüketimin yüzde 30'unu karşılayabilecek potansiyele sahip olduğu düşünüldüğünde yenilenebilir enerji sektöründe son ürün ve teknolojilerinin sergileneceği Solarvan Yenilenebilir Enerji Fuarı bölgede ihtiyaç haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

İNŞAAT ÇEVRE VE ENERJİ ZİRVESİ YAPILACAK

Ayrıca fuarda Van Yüzüncü Yıl üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, VASKİ ve Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, tarafından desteklenen İnşaat Çevre ve Enerji Zirvesi yapılacağını belirten Karaer, "İnşaat Yapı ve Emlak Fuarımız ve Solarvan aynı zamanda İnşaat Çevre ve Enerji Zirvesi tüm sektör paydaşlarınca desteklenmektedir. Fuar katılımcı firmalarına KOSGEB tarafından yüzde 60 destek sağlanmaktadır. İnşaat Yapı ve Emlak sektörünün bölgedeki en kapsamlı buluşmasına İran, Irak başta olmak üzere yurtdışından ve bölgedeki komşu iller başta olmak üzere yurtiçinden ziyaretçi beklenmektedir. Bölgedeki tüm inşaat sektörü paydaşlarını ve ilgili tüm kamu kurumlarını, inşaat yapı ile ilgili tüm birimleri fuarımıza davet ediyoruz" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NECAT TEYFUN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29