Van, iki önemli fuara hazır…

Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı ve Kent İhtiyaçları ile Belediye Ekipmanları Fuarı 16-19 Eylül 2021 tarihlerinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor.  Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, iki önemli fuarı bir arada yapacaklarını vurguladı.

Van, iki önemli fuara hazır…

Van Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı ve Kent İhtiyaçları ile Belediye Ekipmanları Fuarı 16-19 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van'ın GEPA'daki güneş enerjisi global radyasyon güneşlenme süreleri değerleri ile GES (Güneş Enerjisi santrali) elektrik üretimi verimliliği açısından sahip olduğu uygun coğrafik ve iklim koşulları sebebiyle Türkiye'de birinci sırada yer aldığını vurguladı.

Başka Güler, Van'ın jeopolitik konumu gereği Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlere yakınlığı nedeniyle yenilenebilir enerji kaynaklarının tanıtılması açısından düzenleyeceklerin fuarın son derece önemli olduğunu ifade etti.

"VAN MEVCUT TEKNOLOJİ İLE 14.000 MWP GES YATIRIM SAHASI POTANSİYELİ BAKIMINDAN TÜRKİYE'DE BİRİNCİ SIRADA YER ALIYOR"

Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı hakkında bilgi veren Güler, "Bilindiği gibi küresel ısınmanın etkisiyle artan enerji maliyetleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarının sınırlı olması sebebiyle yenilenebilir enerji, Van ili GEPA'daki güneş enerjisi global radyasyon güneşlenme süreleri değerleri ile GES (Güneş Enerjisi santrali) elektrik üretimi verimliliği açısından sahip olduğu uygun coğrafik ve iklim koşulları sebebiyle Türkiye'de birinci sırada yer alması, Van ili mevcut teknoloji ile 14.000 MWp GES yatırım sahası potansiyeli bakımından Türkiye'de birinci sırada yer alması, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından 6094 Sayılı yasa gereği 2013 yılı sonuna kadar Türkiye'nin izin verilen 600 MW'lık GES yatırımlarında Van iline 77MW ile en yüksek ikinci tahsis sağlanması, bölgenin yenilenebilinir enerji kaynaklarının kullanıma uygun olması, enerji sektörünün hızla artan malzeme talebi, hızla tükenen doğal kaynaklar, dünyanın farklı enerji kaynaklarına ihtiyaç duyması, Van'ın jeopolitik konumu gereği Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlere yakınlığı, Van ili ve çevresinin yenilenebilir enerji kaynaklarının tanıtılması açısından fuarımız son derece önemlidir" dedi.

"2. VAN GÜNEŞ ENERJİSİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ FUARI'NI SON DERECE ÖNEMSİYORUZ"

Van Güneş Enerjisi ve Yenilenebilir Enerji Fuarı'nın Van ve bölge için son derece önem arz ettiğini belirten Güler, "Bu açıdan 2. Van Güneş Enerjisi ve Yenilenebilir Enerji  Fuarını  bizler bölgesel kalkınmayı hedefleyerek bu büyük pazarı girişimcilerimize sunarak, doğu batı arasındaki kaynaşmayı sağlamak, bölgedeki ekonomik kalkınmayı hızlandırmak, bölgedeki yatırım olanaklarını, devlet destek ve teşviklerini anlatmak, 2023 hedefleri doğrultusunda artan enerji açığına katkı sunmak  huzur ve barış sürecinin devamını sağlamaya destekleyici unsur olması  dolayısıyla ile son derece önemsiyoruz. 16-19  Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz ilimizin ve bölgemizin enerji potansiyelini öne çıkaran 2. Van Güneş Enerjisi ve Yenilenebilir Enerji Fuarı ilimiz ve bölgemiz açısından son derece önem arz etmektedir" diye konuştu.

"FUARIMIZ SEKTÖRÜNDE MERKEZ OLMASI YOLUNDA BÜYÜK ADIMLAR ATMASINA FIRSAT TANIYAN BİR FUARDIR"

Doğu Anadolu  Yenilenebilir Enerji Fuarı'nın sektörün lider firmalarının ve temsilcilerinin buluştuğu bir organizasyon olma özelliğine sahip olduğunu belirten Güler, "Bölgemizin ilk ve tek yenilenebilir ve güneş enerjisi konulu fuarı olan Doğu Anadolu  Yenilenebilir Enerji Fuarı  "SOLARVAN" bölgenin yenilenebilir ve  güneş enerjisi alanında mevcut olan büyük potansiyelini gün yüzüne çıkararak yatırımcısı ile buluşturarak sektöründe merkez olması yolunda büyük adımlar atmasına fırsat tanıyan bir fuardır. Yenilenebilir ve  Güneş enerjisi alanında dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye'de üretilen yeni ürünlerin bir arada sunulduğu ticari bir platform olan "Doğu Anadolu  Yenilenebilir Enerji Fuarı" sektörün lider firmalarının ve temsilcilerinin buluştuğu bir organizasyon olma özelliğine sahiptir. Ülkemizin en güneşli bölgesi olan  Doğu Anadolu Bölgesinde  bu konuya yoğunlaşan bir fuarın olması, dünya çapında tanınmış ve Türkiye'de yatırım yapmaya gönüllü çok sayıda dünya markası tarafından da yoğun bir ilgi ile karşılanmaktadır. Güneşlenme alanı  yüksek olan bölgemiz, bu coğrafi özelliği ile birlikte hitap edebileceğimiz komşu ülke pazarlarına girme  dönüştürme konusunda en büyük desteği, "SOLARVAN" fuarı vermektedir" ifadelerine yer verdi.

"AMACIMIZ YATIRIMCILAR VE ZİYARETÇİLER NOKTASINDA EN FAZLA VERİMİN ALINMASIDIR"

Başkan Güler konuşmasının devamında, "Türkiye'de ve özellikle başta İran Azerbaycan olmak üzere  Ortadoğu ülkelerinden hızla gelişen bir katılımcı kitlesine doğru giden, Ortadoğu ve Asya pazarları için oldukça dikkat çekici olan, "Van Fuarları", gerek bölgede gerek Ortadoğu ve Asya Ülkelerinde bilinen ve beklenen fuarlardır. Bu anlamda "SOLARVAN" geleceğin buluşma noktası olma yolunda hızla ilerlemektedir. Organizatör olarak en önemli hedefimiz, siz değerli iş ortaklarımız adına, gerek yurtiçi gerekse yurtdışından katılımlarını sağlayacağımız yatırımcılar ve ziyaretçiler noktasında en fazla verimin alınmasıdır" dedi.

16-19 Eylül tarihleri arasında açık olacak olan fuarda, 81 ilden firmaların katılması bekleniyor.

Öte yandan şehrin belli noktalarında ziyaretçiler için ücretsiz servislerin kaldırılacağı ifade edildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29