Van Gönül Dostları Derneği'nden anlamlı yardım…

Van'da kurulduğu günden bu yana yetim ve öksüz çocukların umudu olan Van Gönül Dostları Derneği, anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Eğitim Danışmanlık Uzmanı Vanlı Süleyman Tuncil tarafından temin edilen kırtasiye ve giyim yardımları Van Gönül Dostları Derneği tarafından çocuklara ulaştırıldı.

Van Gönül Dostları Derneği'nden anlamlı yardım…

Van'ın birçok noktasında özellikle yetim ve öksüz çocuklara yönelik yardım faaliyetinde bulunan Van Gönül Dostları Derneği, bugün başlayan eğitim- öğretim yılı öncesi maddi durumu olmayan çocuklara ulaşarak, kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.

Van Gönül Dostları Derneği, her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencileri sevindirmeye devam ediyor. İstanbul'da ikamet eden Eğitim Danışmanlık Uzmanı Vanlı Süleyman Tuncil, doğup büyüdüğü yerleri unutmayarak Van ve çevresinde dağıtılmak üzere kırtasiye seti ve ayakkabı gönderdi.

Yaklaşık yüz öğrenci için kırtasiye seti ve ayakkabıların ilk dağıtımı Türkiye'nin yüzölçümü olarak en büyük ilçesi olan ve Van'a 70 kilometre uzaklıktaki Gürpınar'ın Alnıak Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Alnıak İlköğretim Okulu'nda okuyan 50 öğrenciye kırtasiye seti ve ayakkabı dağıtımının yanı sıra hayırsever iş insanları tarafından alınan meyve suyu ile çikolatalar ikram edildi.

Dağıtım programına Van Gönül Dostları Derneği'nin gönüllü bileşenlerinden Av. Memet Yıldız, İş İnsanı Selçuk Coşkun, Van Gönül Dostları Derneği Başkanı Süleyman Çelebi Çomak, Dernek Koordinatörü Gülcan Çomak, Alnıak Mahallesi'nde ikamet eden veliler ile okul idarecileri katılım sağladı.

Çocukların sevinmesine katkıda bulunanlar, çocuklara tek tek hediyelerini takdim ederken, kırtasiye seti ve ayakkabılarına kavuşan ihtiyaç sahibi çocukların sevinçleri gözlerinden okundu.

Hediyelerini alan öğrenciler hep bir ağızdan kendilerine hediyeleri yollayan Süleyman Tuncil'e teşekkürlerini ilettiler.

"BİR ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER"

Dağıtım sonrası açıklamalarda bulunan Van Gönül Dostları Derneği Başkanı Süleyman Çelebi Çomak, "Van Gönül Dostları Derneği olarak bu anlamlı etkinliğe katkıda bulunan yardımsever iş İnsanı Süleyman Tuncil'e teşekkür ediyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da duyarlı ve hayırsever insanların desteği ile etkinliklerimiz devam edecek. Şiarımız şu ki, bir çocuk gülerse dünya güler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2023, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER