Van Gölü sahiline biyolojik göletli park

Van Büyükşehir Belediyesinin İskele sahil şeridinde yapımını sürdürdüğü 29 bin metrekarelik alandaki biyolojik göletli parkta çalışmalar sürüyor.

Van Gölü sahiline biyolojik göletli park

Van Gölü için hayati önem taşıyan arıtma tesisinin devreye girmesi ve sahil şeridinde yapılan dip çamuru temizliğinin devam ettiği Van’da, büyükşehir belediyesi tarafından yeni projeler de bir bir hayata geçiriliyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından İskele Mahallesi’nde bulunan Yaşar Kemal Parkı’nın sahil kesiminde 29 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan park ile birçok yeniliğe imza atılacak.

70 araçlık otopark, gemi konseptli kafe, yürüyüş ve bisiklet yolları, kuş yuvaları, oturma alanları ve anfi tiyatronun yer alacağı parkın dolgu çalışmaları tamamlandı.

Alan içerisinde yer alan 5 bin metrekarelik sazlık alan ise korunup biyolojik gölet olarak parka renk katacak.

Yeni proje bünyesinde Yaşar Kemal Parkı da baştan aşağı yenilenecek. Sahil ve kumsalda olduğu gibi temizlenip vatandaşın hizmetine sunulacak.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2022, 10:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayırlı olur inşallah
Hayırlı olur inşallah - 2 yıl Önce

Çiçekli'den Üniversiteye kadar 20, 30 noktada dip çamuru aynı anda temizlemelidir. Kanallar ve dereler temizlenmelidir. Kanal ve dere ağızlarındaki balçık ve atıklar temizlenmelidir. Kıyılar, sahiller ve kumsallar temizlenmelidir. Çiçekli'den üniversiteye kadar bütün kıyılar ve alanlar yeşil kuşak olarak ihya edilmelidir. Göl masmavi olmalıdır. Dere ve kanallar berrak olmalıdır. Kirlilik ve koku bitmelidir. Van halkı her gün on binlercesiyle bütün bu gölün çevresinde zaman geçirebilmelidir. Yurt içinden ve yurt dışından yüz binlerce ziyaretçi bütün buralarıgörmek, gezmek, zaman geçirmek için şehrimize gelebilmelidir. Hep birlikte bunları yaparsak çok güzel olur.

SIRADAKİ HABER

banner29